28 March 2024, 22:56 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Тимошенко! З речами, на вихід...

                         Тимошенко! З речами,  на вихід…

     Звісна річ що не просто відбувати покарання в ізольованому середовищі  будь кому, а тим більше такій амбітній, по справжньому харизматичній та не пересічній особі, як то Юлія Володимирівна Тимошенко.

     І якщо більшість засуджених в нашій країні тягнуть строк за те, що хотіли трохи розбагатіти, підживитись чи то сусідською куркою, чи то вже фермерським мішком картоплі, або підробляли банальним розбоєм все з тими економічними намірами - трохи підживитися, то Юлія Володимирівна мала все, або майже все в цьому для багатьох сірому, проблемному та  багатому на щодення турботи  житті…

     Найбільше покарання для Тимошенко те, що вона не може суттєво вплинути на ситуацію, її позбавили важелів, вона просто дивиться на процеси, як у кіно, і, я так розумію дуже нервується  в штучно створеній владою власній безпорадності, - тому і хвора. Як говорив один мій лікар,  що всі проблеми від нервів «старик», від нервів, і тільки одна, - від задоволення…

     Тимошенко,  вже як би хотіла, мала б бути на волі, за кордоном, в затишній, ситій  і спокійній Німеччині, але не зважилась, хоче ще почекати, виждати свого часу, який на мою думку  і все більшою та більшою вірогідністю може і ніколи  не настати.

      Янукович вже відпускав її на лікування в берлінську клініку  «Charite» на вимогу німецької та європейських сторін  де екс-прем’єр могла поправити здоров’я, бачитися з рідними та близькими людьми, гуляти досхочу зеленими парками медичного закладу слухаючи спів пташок та веселе дзюрчання струмочків будь якої пори року, правда з електронним браслетиком на нозі…

    Але Ю.Тимошенко поки що відмовилась бо добре розуміє, що то однозначно кінець її політичної кар’єри, а вона в душі ще надіється просто вийти і одразу піти в політику, на майдан, до людей, мстити, мстити і ще раз мстити за поневіряння та тюремні приниження.

     І ще Юлія Володимирівна добре розуміє, що знаходячись в Берліні вона  дає повний карт-бланш, як опонентам так і соратникам, ситуативним і вимушеним, бо тоді, вони остаточно звільняться від її опіки, морального та електорального навантаження і можуть діяти на власний розсуд, при цьому, ще і експлуатуючи її власний бренд мучениці, апелюючи до влади про утиснення прав екс - політика.

     Ситуація з закордонним засланням вигідна і владі, бо тоді в Україні формально не буде політичних в’язнів,  будуть виконані вимоги європейської сторони, як то кажуть «і вівці цілі, і вовки ситі», тобто фасадна демократія буде ефективно втілена в життя.

     Перебування в Європі Тимошенко вигідно і самій Європі, бо хто-хто, а вони добре знають справжні справи кожного і ціну кожному нашому політику, таким чином з хиляючи нас до цивілізованих форм поведінки, при цьому майстерно виводячи з гри доволі неоднозначних  фігур.

     Дуже і дуже хочуть цього варіанта і її соратники, адже це єдиний шлях до владного олімпу, і як прикро , що леді «Ю» все ще собі на розумі, вичікує і сподівається на щасливу розв’язку,  як то тільки в казках буває.

     От, як тільки Юлія Володимирівна зрозуміє що остаточно програла, що шанси примарні, мізерні та нікчемні, то одразу згодиться, поїде, полетить на крилах «Lufthansa» підкорювати, вже один раз підкорене в 45-му місто на берегах річки Шпреє.

     І саме тоді, і тільки тоді екс - політик може почути такі брутальні, казенні та грубі слова, які ще і ще раз перевернуть все прийдешнє життя та остаточно не дають політичного майбутнього, як то: Тимошенко, з речами, на вихід…

Володимир Піньковський