28 March 2024, 15:32 Житомир: °C
Владимир Пиньковский
...

Більше трьох не збиратися...

      Більше трьох не збиратися…

Сьогодні вночі,    коли більшість людей відпочивали, самий справедливий український  суд в світі виніс   чергову прогнозовану судову заборону стосовно протестів в м. Києві.

Суддя Б.В.Санін заборонив збиратися більше трьох  всім,- всім, всім, всім в м. Києві  до 7 грудня 2013 року, а саме:  на Майдані Незалежності, Європейській площі, вул. Банковій, Грушевського, Богомольця, в парку "Хрещатий", тощо…

І некваліфікований погляд пересічного громадянина свідчить,  рішення однозначно  незаконне, неправосудне та необґрунтоване хоча б тому, що законодавство України не дозволяє судам ухвалювати рішення щодо невизначеного переліку суб'єктів, тобто, образно кажучи, щодо всіх мертвих, живих і ненароджених.

Більше того, суддя свідомо знехтував основною нормою Конституції України , правом на мирні зібрання громадян.

Але про яке право ми говоримо, коли нещодавно «Беркут»  без жодних законних на це підстав по-звірячому криваво довів, що закони в Україні вже не зовсім працюють, але ефективно працює телефонне право та з хвальний кивок можновладця.

Рішення вище названого судді, це неприкритий  фарс, по суті, справна «нотаріальна контора» Банкової, яка задовольняє всі інтереси замовника не дивлячись на відсутність будь яких підстав на це. Сам фарсовий судовий процес показує, що влада боїться наслідків цього і тепер грається з нами в ілюзію того, буцімто дотримується законів сама… Повіримо?

Люди не повірили,  і правильно зробили,  з ранку  знову вийшли на вулицю  до ключових об’єктів органів державної влади фактично заблокувавши та паралізувавши їхню роботу, справедливо наплювавши на рішення кишенькового суду. Отож, практично назріла класична революційна  ситуація, коли верхи не можуть жити інакше а, низи – не хочуть.

Завтра почнеться чергова сесія Верховної Ради, впевнений, що вона додасть «перцю» в ситуацію в Україні, підкине дрівцят до вже і так вкрай напруженої ситуації. А в цей час, з «межигірської резиденції» вночі виїхало з десяток броньованих нацбанківських камазів,  напевно зі скарбами нажитими непосильною працею, кров’ю та потом,  денно і нощно, попрямувавши в напрямок аеропорту Київ (Жуляни). Вчора з цього самого льоновища купа відомих сімей можновладців на чартерних рейсах здійснили практичну євроінтеграцію, остаточно взявши курс на Захід, згідно Закону України «Про засади зовнішньої політики». Отож, влада в спішному порядку виводить активи, в тому числі і в натуральному вигляді розуміючи, що справи можуть бути кепські і дуже кепські…

Президент, як завжди в цій ситуації, - самоусунувся, керує процесом Віктор Клюєв, вмілий політтехнолог та майстер закулісних ігор. Є версія, що «підставили» гаранта нова «солодка парочка» Азаров і Медведчук, фактично підштовхнувши його в обійми Кремля та кинувши на мирних демонстрантів звірячий спецназ.

Звісна річ, що відставка уряду Азарова нічого в країні не змінює, адже незмінним залишається курс держави  на згортання демократичних процесів, прав і свобод, відкритих ринкових відносин та європейської інтеграції.

Сьогодні відбулась розмова  Барака Обами з Володимиром Путіним, за ініціативи першого, з приводу ситуації в Україні, і того впливу, який здійснює Кремль пропонуючи українському керівництву держави виключно силовий варіант розвитку подій. Американський президент наголосив, що в разі подальшого втручання Кремля в ситуацію в Україні, вся світова спільнота буде бойкотувати Олімпіаду в Сочі, на яку російський уряд покладає велику надії та сподівання та вклала колосальні кошти. Це може  бути  повторенням ситуації бойкоту Олімпіади в Москві в 1980 році, але тоді був соціалістичний табір країн, який прийняв участь в цьому дійстві, а зараз, це тільки жалюгідна купка країн…

В будь-якому випадку зміни в Україні відбудуться, Януковичу, вже , ну ніяк не отримати в законний спосіб  президентську булаву вдруге, і вина в цьому лежить виключно на ньому самому. Більше того, є велика ймовірність, що «піти» нинішній президент може вже в цьому році, так і не встигнувши здійснивши  свого основного передвиборчого меседжу:  покращення життя для українців вже сьогодні, а тільки для себе…

Володимир Піньковський