16 April 2024, 10:24 Житомир: °C
Влад Пучич
Громадський діяч

Журналісти щиро дякують заступнику мера Демчику

Колектив студії журналістських розслідувань ЧБ дуже вдячний міській владі, яка хай на словах, але ж реагує на критику з боку медіа.

В першу чергу маємо ствердити наступне – викладені у сюжеті факти є об’єктивним відображенням дійсності, як би чиновники не запевняли у зворотньому. Маємо повідомити, що п’ятихвилинний сюжет, який вийшов в ефір 14.07.2015р. з технічних причин не закінчений, а тому наші глядачі обов’язково побачать повне розслідування на тему зловживань та фальсифікації результатів конкурсу перевізників  з боку профільного заступника Житомирського міського голови.

  1. Нелегальні маршрутки у Житомирі такі ж реальні, як і відкати з них тим, хто їх кришує. Зокрема, ще у 2013 році тодішній член виконкому, а нині перший заступник міського голови Сергій Сухомлин довів, що по вул. Київській їздять “чорні” машини. Склад перевізників з того часу і до моменту конкурсу не змінився.
  2. Програма “СМС-контроль”, організована активістами ДемАльянсу була офіційно проігнорована профільним заступником міського голови, тому взагалі не передбачає звернень до управління транспорту. На даний момент СМС-контроль є єдиним альтернативним владному джерелом інформації про реальний стан якості перевезень. За три місяці отримано 321 повідомлення про порушення різного роду, що є достатньою вибіркою для оцінки ситуації. А те, що профільний заступник відмовився впровадити систему на офіційному рівні призвело до того, що наразі він не володіє інформацією по реальному стану якості перевезень.
  3. Проблема перевезення пільговиків для міської влади настільки складна, що вона роками не спроможна зафіксувати три порушення і розірвати на цій підставі угоду бодай з одним перевізником.
  4. Фраза “усі документи були підготовані вчасно та без порушень” відносно роботи конкурсного комітету цілковито не відповідає дійсності. Інформуємо профільного заступника міського голови, що його безпосередня підлегла - начальник управління транспорту і зв’язку Тетяна Подорожня, на вимогу членів конкурсного комітету офіційно заявила у правоохоронні органи про фальсифікацію документів, поданих на конкурс, що є кримінальним злочином. СБУ у своєму листі підтвердила ознаки порушень законодавства. Прокуратура внесла заяву до ЄРДР і розпочала кримінальне провадження. Крім того, один з учасників конкурсу перевізник Савицький подав до суду, вимагаючи скасування частини результатів конкурсу.
  5. Володимир Петюх протитрований у якості члена конкурсної комісії, позаяк саме так він представився журналісту. Однак перевізник не уточнив, що не конкурсної комісії, про яку йшлась мова у сюжеті, а профільної комісії з питань транспорту громадської ради при ОДА.
  6. Коментар профільного заступника міського голови є у повній версії розслідування, яка обов’язково буде показана нашій аудиторії. Шкода, що чиновник пішов у відпустку після запрошення висловити свою думку у прямому ефірі студії ЧБ. Звісно ж, це прикра випадковість.
  7. Повідомлення про злочин до правоохоронних органів про порушення та фальсифікації  вже підготовано. Вочевидь його професійно та неупереджено розглянуть, а винних буде покарано. Бо по-іншому стражі Закону в Україні просто не здатні працювати.
 
Колектив студії журналістських розслідувань ЧБ поділяє високу оцінку інтернет-видання Житомир.info, висловлену заступником міського голови, дякує йому за конструктивну критику та запрошує відпочившого в студію прямого ефіру для донесення своїх глибоких думок до аудиторії сайту.
 
І насамкінець - щиро дякуємо, що не залишаєте журналістів-розслідувачів без роботи.