28 March 2024, 19:08 Житомир: °C
Влад Пучич
Громадський діяч

Чому необхідно проголосувати за проект “Європейські табло прогнозування транспорту на зупинках” в рамках Бюджету участі

П’ять причин своїм голосом допомогти реалізувати проект.

Дізнатися реальний час прибуття транспорту, скористатися безкоштовним Wi-Fi, підзарядити мобільний пристрій  - незабаром це може стати можливим на зупинках міста. Для цього необхідно, аби житомиряни проголосували за проект Європейські електронні табло прогнозування транспорту на зупинках в рамках загальноміського голосування “Бюджет участі”.

Європейські табло можуть з’явитись на зупинках міста

 

Як автор проекту я бачу 5 причин, чому це важливо і цікаво для кожного користувача громадського транспорту:

1. Прогнозування транспорту та економія часу.  Електронне табло показуватиме вид транспорту (тролейбус/автобус), номер та назву маршруту, час фактичного прибуття на дану зупинку. Одночасно можна буде побачити інформацію про 5 найближчих транспортних засобів.

2. Безпека містян. В електронні табло вмонтовані камери відеонагляду, які будуть інтегровані у систему “Безпечне місто” з подачею “картинки” до поліції та міської ради. Також на стійці табло буде “тривожна кнопка” із двостороннім голосовим зв’язком, що суттєво пришвидшить виклик екстрених служб.

3.Твоя додаткова енергія. Ти завжди онлайн і не передбачене вимкнення телефону - не проблема, адже табло міститиме USB-підзарядки для мобільних пристроїв.

4. Можливість роботи та розваг онлайн. На зупинках буде безкоштовний  швидкісний Wi-Fi на професійному обладнанні. Очікування транспорту проходитиме швидше з відео, “Вікіпедією” та онлайн іграми.

5. Додатковий навігатор. На табло буде підсвітка назви зупинки двома мовами. Також табло відображатимуть не лише номери, а й назви маршрутів. Це дозволить гостям міста краще орієнтуватись у Житомирі.

Електронні табло будуть корисними та інформативними

Згідно проекту, “розумні” табло з’являться на 16 зупинках у всіх спальних районах міста та у центрі.

Голосування за проекти бюджету участі проходить з 1 до 10 жовтня. Підтримати проект можна двома способами: онлайн або у пункті для голосування.

Онлайн-голосування

Вже зараз можна зареєструватися на сайті бюджету участі міської ради. Для цього потрібно фото першої сторінки паспорту та документу, що підтверджує приналежність до Житомира (реєстрація в місті або студентський квиток або довідка з роботи).

Після цього зі списку обрати проект №58 - “Європейські електронні табло прогнозування транспорту на зупинках” та проголосувати за нього.

Якщо Ви реєструєтесь за допомогою BankID, то ніякі документи завантажувати не потрібно.

За безпеку і збереження всіх даних відповідають працівники Житомирської міської ради і лише вони мають доступ до цієї інформації.

Онлайн можна проголосувати цілодобово з 1 до 10 жовтня.

 

Пункти для голосування

Потрібно прийди в будь-який із трьох пунктів для голосування:

  • Житомирська міська рада (майдан Корольова, 4/2)

  • Корольовська районна рада (майдан Польовий, 8)

  • Богунська районна рада (вул. Перемоги, 55)

На місці показати консультанту паспорт та документ, що підтверджує приналежність до Житомира (реєстрація в місті або студентський квиток або довідка з роботи). Після цього зі списку обрати проект №58 - “Європейські електронні табло прогнозування транспорту на зупинках” та проголосувати за нього.

Пункти для голосування працюють з 1 до 10 жовтня

  • понеділок - п’ятниця з 10:00 до 19:00

  • субота і неділя з 11:00 до 15:00.

Ми можемо наблизити наше місто до кращих європейських зразків. Місто змінюєш ти!  Голосуй вже зараз!