24 April 2024, 03:48 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

Поки перевізники не почнуть працювати прозоро, підвищувати вартість проїзду не можна

 Вчора відбулося друге пленарне засідання сесії Житомирської міської ради. Я підтримую те, що в.о. міського голови Любов Цимбалюк призупинила дію рішення виконавчого комітету про підвищення вартості проїзду до найближчої сесії міської ради. 
На минулому пленарному засіданні я говорив депутатам про те, що слід призупинити це рішення і просити перевізників надати обґрунтування підвищенню тарифів.

Крім того, я зазначав, що не хочу, щоб маршрутки їздили центром нашого міста. Нам потрібно провести транспортну реформу, змінити маршрути так, щоб вони не заважали комунальному електротранспорту. 
Відверто кажучи, у мене зараз немає ніякого бажання відстоювати позиції перевізників, бо вони працюють по-чорному. Я розумію їхні аргументи про подорожчання паливно-мастильних матеріалів і те, що вони не можуть собі дозволити повністю замінити рухомий склад. Проте, ми всі знаємо, яким чином вони працюють: зарплата водія у них мінімальна - 1300 гривень, кількість людей непрозора, автобуси неоформлені, пасажиропотік не можна проконтролювати.

Я переконаний: поки ми не знатимемо нічого про їхні прибутки і не матимемо реальних цифр, підвищувати вартість проїзду не можна.
Я працюю у комітеті промислової політики і підприємництва і збираюся контролювати такі питання. Податки мають бути адекватними, але й про чорні схеми потрібно забути назавжди.