24 April 2024, 06:42 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

26 квітня ми згадуємо тих, хто не шкодуючи свого життя та здоров’я, йшов на війну з невідомим ворогом

 Дорогі житомиряни, шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Сьогодні ми знову згадуємо цю катастрофу, яка залишила свій чорний слід в історії не лише України, але й усього світу. 26 квітня ми згадуємо тих, хто не шкодуючи свого життя та здоров’я, йшов на війну з невідомим ворогом.  Я низько вклоняюся перед тими, кого вже немає з нами і тими, хто поклав своє здоров’я у цьому нерівному бою.

Разом з моїми однопартійцями з Блоку Петра Порошенка головою Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Миколою Томенком, головою Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександром Третьяковим, міністром соціальної політики Павлом Розенком, я як депутат Верховної Ради особисто несу відповідальність за соціальне забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС.  

Я хочу ще раз підкреслити, що ми повинні забезпечити усім необхідним тих людей, які ризикували своїм життям і здоров’ям, рятуючи нас. Ми працюємо над створенням законів, які дозволять захистити ліквідаторів. Зокрема, одним з основних таких законів, є закон про монетизацію пільг.

Для мене особисто дуже важливо, щоби їхні пільги були перетворені в реальні кошти і вони не залежали від рішень дрібних чиновників. Я хочу, щоб людина, яка має право, наприклад, на санаторне лікування, не оббивала пороги управлінь соцзахисту, вибиваючи собі путівку, а отримала від держави відповідну суму на рахунок, прийшла і придбала її собі. Ці люди не повинні принижуватися і доводити у маршрутках чи лікарнях, що вони мають право на безкоштовний проїзд або лікування. Вони повинні отримувати від держави достатнє фінансове забезпечення, щоб дозволити собі і проїзд, і лікування. Я, в свою чергу, обіцяю докласти максимум зусиль до того, щоб якнайшвидше втілити ці ініціативи у життя.

Ще раз низький уклін і щира подяка усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Ви захистили не лише Україну, але й увесь світ. Вічна слава і світла пам'ять тим, кого з нами немає.