29 March 2024, 13:33 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект по введенню РРО. Поріг 1 млн грн

 Доброго дня, шановні друзі та опоненти !!!!

Вчора був дуже "гарячий" день, тому хочу прокоментувати події, які відбулися в стінах та під стінами Верховної Ради!!!
На порядку денному було дуже багато питань, які сьогодні дуже важливі для життя країни: питання зняття суддівської недоторканності , багато нових законопроектів, в тому числі і законопроект мого авторства  №2013 про старательску діяльність !!! Першу половину дня депутати працювали в залі, було розглянуто близько десяти законопроектів , які стосувались скасування пенсійного податку, підтримки військовослужбовців та скасування мита для потреб індивідуального захисту. Після перерви до залу були внесені подання для скасування суддівської недоторканності для двох затриманих суддів... 
У мене є принципова позиція щодо голосування за зняття недоторканості з людей, які причетні до будь яких злочинів, тому слухати виправдовання "хабарників в мантіях" мені було неприємно... 
Під стінами Ради було теж "гаряче"... Багато людей, які зібралися під сценою  біля Маріїнського парку, проводили мітинг щодо законів №1088 та №1718 (про касові апарати) ... 
Після голосування за зняття недоторканності мені зателефонував директор з одного із житомирських державних підприємств з проханням зустрітися та передати мені звернення від працівників підприємства. У мене з'явилось декілька хвилин і я попросив його підійти до головного виходу з ВР. 
Коли я вийшов на вулицю, почув вигуки ведучого, які стосувалися безпосередньо мене - "от, гляньте, ще один депутат, ганьба йому ". До мене почали підходити люди і питати про різні закони. Я сказав, що депутати у залі схиляються до того, щоб підтримати та відтермінувати на півроку закон  №1088, а за цей час сісти разом з підприємцями, створити робочі групи, внести зміни, знайти компроміс, щоб він задовольнив самих підприємців і не втратила держава. Втім, крім вигуків "Ганьба" я нічого не почув. Я просто доніс ту думку, яка вирує в залі. Я не відступив від того, що казав тиждень тому в Житомирі біля пам'ятника Корольову. Я переконаний, що сьогодні не на часі введення касових апаратів, бо держава наразі нічого не зробила для того, щоб підтримати приватних підприємців. Навпаки - на цьому повинні були заробити якісь спекулянти, тому я наполягав на тому, що закон треба підтримати (бо контроль повинен бути), АЛЕ відтермінувати і опрацювати його на робочих групах разом з людьми. Ми обрали європейський шлях? В Європі на кожному кроці, в усіх закладах торгівлі стоять касові апарати. 
Це я і сказав на сцені. Знову почув вигуки "Ганьба"...
Я розумію підприємців, але я не думаю, що зараз не той час, щоб вимагати щось криками "ганьба" і ультиматумами. Треба шукати компромісу у правовій площині, домовлятися. 
Проте, у натовпі стояла жінка і тримала пляшку з водою. Після моїх слів вона кинула пляшку і намагалася поцілити в мене, але влучила у ведучого цього мітингу, який підбурював людей. 
Ви знаєте, я ніколи не уявляв, що людина, яка все життя працювала, створювала, боролась, пройшла якійсь свій шлях, досягла певної довіри людей на окрузі, заслуговує на те , щоб ведучий з трибуни сам кричав і підбурював людей кричати їй "ганьба"!!! 
Якось я вже йшов з Кабміну до Ради, всього 300 метрів, але стільки прокльонів, гадостей, образ, я ніколи не чув в свою адресу... Тільки за те, що я є депутатом Верховної Ради України !!! 
Навіщо ви обираєте депутатів? Щоб кричати їм "ганьба" чи щоб вони створювали за законопроекти для покращення життя в країні? 
Депутата обрали люди, довірили йому свої голоси, делегували його у Парламент, то дайте йому працювати! 
Я не популіст! Я не буду на сцені перед громадою казати одне, щоб сподобатися, а потім голосувати тихенько по-іншому. Я звик дивитися людям в очі і говорити те, що думаю. Я вийшов, щоб обґрунтувати і відверто пояснити свою позицію. За цю відвертість мені заплатили вигуками "ганьба".
 На мою думку, депутат не повинен бути маріонеткою ні в чиїх руках! Він приймає рішення і бере на себе відповідальність за ці рішення!!! Ми повинні думати не лише за підприємців, але й за пенсіонерів, за студентів, за лікарів, вчителів, науковців, за життя усіх українців. Щоб утримувати бюджетників, потрібно, щоб усі платили податки. 
Сьогодні Верховна Рада України таки ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій". Як я й казав РРО не мусять застосовувати платники єдиного податку першої групи, другої та третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. 
У нас тепер є база. Я переконаний, що за тісної співпраці з підприємцями, ми зможемо доопрацювати цей законопроект і він задовольнить усіх! У нас є час, щоб усе обговорити і знайти компроміс!!! В супереці народжується істина! Нехай Господь бережу Україну!