29 March 2024, 10:49 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

ПОКРАЩЕННЯ УМОВ ДЛЯ РОБОТИ ІТ-СФЕРИ СПРИЯТИМЕ ТОМУ, ЩО УКРАЇНСЬКІ ПРОГРАМІСТИ ЗАЛИШАТИМУТЬСЯ ВДОМА, А НЕ ВИЇЖДЖАТИМУТЬ ЗА КОРДОН

 Вчора не було можливості прозвітувати про свою роботу у комітеті, тому пишу сьогодні. 

На черговому засіданні Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва ми розглядали законопроект №4496 щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг. 
Це дуже важливий законопроект для української ІТ-сфери, який спростить процедуру укладення зовнішньоекономічних контрактів, бухгалтерського обліку та фінансової звітності фрілансерів-програмістів, а також скасує валютний контроль для операцій з експорту послуг.

З текстом законопроекту можна ознайомитися тут.
Ми мали досить жваве обговорення. Я став на захист цього закону, бо вважаю, що покращення умов для роботи ІТ-ішників зокрема сприятиме тому, що наші українські програмісти залишатимуться в Україні, а не виїжджатимуть за кордон.

Для мене найголовніше, щоб ці люди мали можливість тут працювати прозоро і отримувати гідні зарплати, а не шукати кращої долі десь. 
Дякую усьому авторському колективу, голові комітету Віктор Галасюку, Геннадію Кривошеї, Михайлу Хмілю, а також Ксенії Ляпіній, Яніці Меріло, Максу Нефьодову і усім тим, хто прийшов підтримати українську ІТ-сферу.
Майбутьнє України залежить від того, що ми дамо нашій молоді сьогодні!