19 April 2024, 02:42 Житомир: °C
Борислав Розенблат
Народний депутат України

БОРИСЛАВ РОЗЕНБЛАТ ЗАКЛИКАВ ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД ЖИТОМИРЩИНИ НАКЛАСТИ МОРАТОРІЙ НА ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ЖКГ

 Народний депутат України Борислав Розенблат закликав міських голів та депутатів місцевих рад Житомирщини за прикладом Києва накласти мораторій на введення з 1 липня в дію підвищення цін та тарифів на ЖКГ для населення. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:

«7 липня Київрада наклала мораторій на підвищення цін та тарифів для населення на ЖКГ з 1 липня. Вітаю колег-депутатів з прийняттям цього доленосного рішення!

Питання надання послуг та визнання тарифів є прерогативою місцевих органів влади, які повинні робити все, щоб створити придатні умови для життя наших громадян. За словами мера Києва Віталія Кличка, механізм впровадження цього мораторію незабаром розробить робоча група

Це дуже болюче і нагальне питання для українців. Людям просто не вистачає коштів для сплати за комунальні послуги, а це може призвести до колапсу у сфері ЖКГ.

Хочу звернутися до міського голови Житомира, міських голів та депутатів місцевих рад усієї Житомирщини прослідувати прикладу столиці і поки накласти мораторій на підвищення тарифів для населення до  1 жовтня!!! Пропоную не затягувати і розглянути це питання вже на найближчій сесії Житомирської міської ради, яка запланована на 21 липня!

Щодо фінансування, то, вважаю, на таку допомогу містянам можна перенаправити кошти, які  призначенні для проведення  (непрозорих) тендерів міської ради, ремонти тротуарів, реконструкцію Михайлівської і подібні речі – це може почекати. А також варто продовжувати вкладати гроші в енергоефективність та енергозбереження», - зазначив у своєму дописі нардеп.