20 April 2024, 02:26 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

Транспортна реформа. Як під шумок не провести конкурс та ліквідувати два автобусних маршрути № 53 та 53А.

 Шановні житомиряни!

8 лютого 2017 року о 16:05, на сайті Житомирської міської ради, було розміщенно наступне оголошення:

До управління транспорту і зв’язку міської ради надійшла заява від перевізника ФОП Жулінська А.А. з ініціативою припинення обслуговування маршрутів № 53 «Крошня – Залізничний вокзал - Крошня» та 53-А «Крошня – Смолянський майдан – Крошня».

У своєму зверненні перевізник ФОП Жулінська А.А. інформує щодо складностей у здійсненні обслуговування маршрутів, а саме: технічних несправностей транспортних засобів та економічній - необґрунтованості діючого тарифу на перевезення по м. Житомиру.

Враховуючи зазначене, сторонами було розірвано договори про організацію перевезень пасажирів на зазначених маршрутах.

У ситуації, що склалася, для обслуговування пасажирів по вул. Андріївська буде внесено зміни до схеми руху маршрутного таксі № 4 «Крошня – Комбінат силікатних виробів».

Також КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради збільшить кількість тролейбусів на ділянці Крошня – Центр.



Влада мала б оголосити конкурс на цих два маршрути, але чомусь вона йде тим же шляхом що і з маршрутом № 3! Отак робиться транспортна реформа, шляхом скорочення маршрутів!

З 9 лютого, тобто завтрашнього дня припиняє обслуговування два автобусних маршрута № 53 «Крошня – Залізничний вокзал - Крошня» та 53-А «Крошня – Смолянський майдан – Крошня» за ініціативи перевізника, по причині складностей у здійсненні обслуговування маршрутів, а саме: технічних несправностей транспортних засобів та економічній - необґрунтованості діючого тарифу на перевезення по м. Житомиру.

Житомирська міська рада знайшла самий простий вихід із ситуації, продовжити рух на вул. Андріївську маршрут № 4, який працює в режимі "МАРШРУТНОГО ТАКСІ". Чим порушується діюче законодавство, зокрема постанова КМУ № 1184 пункт II. Перевезення пасажирів автобусами, частина 17. Відкриття та закриття маршруту проводиться за рішенням замовника регулярних перевезень з одночасним внесенням змін до реєстру маршрутів та 18. Припинення перевезень за маршрутом проводиться за рішенням замовника регулярних перевезень, яке приймається не пізніше ніж за 15 днів до припинення перевезень, а у разі настання обставин непереборної сили - невідкладно. Та 33. Перевезення пасажирів за міськими і приміськими маршрутами здійснюється у звичайному режимі (основний вид перевезень), а також експресному режимі та режимі маршрутного таксі (додаткові види перевезень).
Перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі організовується за наявності сполучення у звичайному та/або експресному режимі руху автотранспорту або руху інших видів транспорту.

Також, згідно Постанові КМУ № 1081 РОЗДІЛ 55. Організатор має право ( ТОБТО МІСЬКА РАДА) : пункт 3 достроково розірвати договір (позбавити дозволу) з автомобільним перевізником у разі: 
- порушення ним умов договору (дозволу). У такому разі для роботи на маршруті призначається автомобільний перевізник, який за результатами конкурсу визнаний таким, що зайняв друге місце, на строк до закінчення дії договору (дозволу), який було розірвано (позбавлено), а в разі його відмови чи відсутності - призначати до проведення конкурсу іншого автомобільного перевізника один раз на строк не більш як три місяці.

Тобто, міська рада йде в супереч діючого законодавства, скасовуючи вже другий маршрут в місті! Влада тихенько показує вам, що якщо перевізник відмовився від маршруту - ми одразу його скасуємо! І їм абсолютно все одно на вашу точку зору та на прописані процедури в постановах! Йдемо в Європу, друзі!