19 April 2024, 02:31 Житомир: °C
Роман Мусійчук
Депутат Житомирської районної ради, керівник ГО " Захист прав споживачів громадського транспорту".

40 грн за 1 км, чи не забагато хоче перевізник?

 Сьогодні натрапив на цікавий лист від голови Новогуйвинської селищної ради до Житомирської районної ради з проханням виділити кошти на пільгове перевезення пасажирів у сумі 390 тис 400 грн. Згідно листа пільгове перевезення пропонується здійснювати 2 дні на тиждень, це середа та субота, тобто 3 рейси сполученням Житомир - Озерне -Житомир, та два рейси на день сполученням Житомир -Новогуйвинське - Житомир. Пояснюю, це будуть окремі автобуси спеціально для пільговиків на договірних умовах між селищною радою та перевізником.

Що мене насторожило, це те що сільрада вибиває гроші з районного бюджету щоб на договірних умовах заключити договір з перевізником для перевезення пільгових пасажирів 2 дні на тиждень з розрахунку за 1 км - 40 грн!! 40 грн, ви уявіть! Тобто за один місяць на 2 рейси на Новогуйвинське потрібно якщо за 1 км 40 грн - викласти перевізнику 12 тис 800 грн, обо ж за 3 рейси Озерного 36 000 грн.

Звісно, перевізник керується тим, як найбільше заробити і то логічно і претензій в мене немає, а от до селищної ради є. Чому сільська рада калькуляцію за 1 км перевезення взяла тільки в одного перевізника? Чому не у декількох? Чи є на сьогодні адекватна ціна у 40 грн за км? Що це там за автобуси будуть курсувати? Напевне з шкіряними кріслами.

Як ви вважаєте, чи є перевізники, які можуть запропонувати меншу ціну?

Тому, на бюджетній комісії так як це гроші районну, усіх мешканців району, буду вносити пропозицію на транспортні послуги з перевезення пільгових категорій пасажирів сполученням Житомир - Озерне - Житомир 3 обоотних рейси та Житомир - Новогуйвинське Житомир 2 оборотних рейси 2 дні на тиждень провести тендер на ці послуги через систему закупівель "Прозоро", я гадаю це буде чесно, прозоро та дасть змогу багатьом перевізникам взяти участь, адже протяжність маршруту не велика відповідно 30 та 20 км в обидві сторони за 1 оборотний рейс. Це правильно, як ви вважаєте?


Світлина від Романа Мусійчука.