26 April 2024, 20:02 Житомир: °C
Светлана Забродская
Занимаюсь общественной деятельностью

ЕТНООДЯГ, ЯК СТИМУЛ ПОЛЮБИТИ ІСТОРІЮ УКРАЇНИ

 Історія то минуле держави на котрому тримається сучасність і будується майбутнє. Ми повинні зробити все аби діти поважали історію України, цінували та вивчали її. Як заохотити дітей перед першим вересня приділити більше уваги вітчизняному буттю? Артисти-патріоти намагаються теж дати відповідь.

Злата Огневич і її пісні знаходять відгуки в душах різних людей, в тому числі і дітей, адже не дарма відомий бренд етноодяг Varenyky Fashion взяв пісню співачки "За лісамі, горами" для своєї нової колекції. В Україні вперше з'явилася колекція шкільної форми, яка націлена на популяризацію української історії.

"Я й сама люблю носити виключно якісний одяг, тому, дуже сподіваюся, що в цій формі сучасні школярі будуть не тільки шанувати українські традиції, але і відчувати себе комфортно в процесі отримання знань", - коментує свою співпрацю з українським брендом співачка Злата Огневич.

Одяг для школярів з етнічними мотивами створена не тільки як тренд останніх років, але й з метою продемонструвати, що діти можуть виглядати стильно і красиво навіть за шкільною партою.

Головний композиційний центр шкільної форми - оберіг "Квітуча Україна", обраний з колекції "Мої Берегині" народного художника України Сергія Нечипоренка. Цей символ спрямований на захист нових поколінь для процвітання в майбутньому.

"Діти - це наше майбутнє і ми повинні прищеплювати їм почуття смак з малих років", - вважає Злата Огневич.

За словами Злати, про таку красивою шкільній формі в її дитинстві можна було тільки мріяти.

Житомиряни, гарним кроком буде і нам підтримати етнічні традиції України та вдягнути себе і своїх дітлахів на перше вересня у національний костюм.