20 April 2024, 09:02 Житомир: °C
Савіцький Владислав
Студентський ректор Житомирського державного технологічного університету.

Участь молоді у виборчому процесі

 25 жовтня відбулись місцеві вибори. Прикро, що лідерами голосування були пенсіонери, а не українська молодь. Це – дуже велика проблема. 

Молодь завжди хоче жити краще, мати перспективи, гідну владу та спостерігати розвиток власної країни, але в той самий час, молоді люди, делегують пенсіонерам шанс обирати їх майбутнє.

Низьку явку молодіжного електорату можуть зумовити різні причини. Такі, наприклад, як недостатня інформованість, розчарування у колишній владі, та просто зневіра в те, що один голос може щось змінити. 

Виборець не розуміє, що саме залежить від його голосу і особливо це стосується молоді. Також трапляється, що недостатньо проінформований виборець, на жаль, стає маріонеткою в руках недобросовісних кандидатів, які за рахунок грошей купують голоси, а зазвичай це і є молодь, особливо студенти. З цих причин випливає інша проблема – розчарування у владі. Політикам не вдається залучити молодь на виборчі дільниці. Соціологи повідомляють, що правом голосу користується менше половини громадян до 25 років.

Коли думки про малу важливість виборів притримуються одиниці, то це не впливає на долю держави, але коли до неї схильна більша половина молодих виборців – це породжує негативні наслідки для всіх нас.

Кожен повнолітній українець повинен свідомо виконати цей державний обов’язок як громадянин своєї країни.

Хочеться закликати всіх громадян, а особливо молодь, користуватися своїм шансом змінити життя суспільства на краще!