19 April 2024, 18:10 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Не можна спекулювати на патріотизмі

13 березня до агроуніверситету запросили студентів на круглий стіл “Позиція українського студентства та молоді в сучасних геополітичних обставинах”. Серед присутніх були і керівники вузів м. Житомира.

Тема дуже актуальна на фоні того, що нині відбувається в Україні, в Криму. Але дуже дивним видався сам формат заходу. Наприклад, звернення від студентів став зачитувати директор ЖВІНАУ Данчук. Модератор зрозумів, що це не доречно, і запропонував передати аркуш паперу студентці цього вузу. Далі по черзі висловлювалися інші, але студенти чомусь мовчали. На круглому столі не було студентського активу, котрий в змозі дійсно провести конструктивно обговорення та сформувати чітку позицію. Дивно, що модератором та генератором ідей виступали не студенти. Я думаю, що це недолік організаторів тому, що не запросили дійсно наш місцевий студентський актив.

У мене склалося враження, що дехто з організаторів круглого столу вирішив реабілітуватися після того, як раніше критикували євромайдан. Звісно, були й люди, які щиро підтримували євромайдан і зараз намагаються зробити усе, аби в Україні панував мир. Але я виступаю категорично проти того, щоб спекулювати на патріотизмі.

Студентська координаційна рада з перших днів євромайдану не лишалася осторонь кричущих подій. Нам погрожували, але ми стояли до кінця. Звучала думка на круглому столі, що серед присутніх були такі, що забороняли студентам брати участь в акціях протесту. І закликали більше так не робити, якщо раптом знову буде майдан. Студенти мають бути вільні духом! Студенти – це сила!