19 April 2024, 04:22 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Транспортна реформа по-житомирськи: міф чи благодать?

Чекаємо дива: з першого серпня вулиця Київська буде вільна від маршрутних таксі. Від тепер перевозити житомирян буде екологічно чистий транспорт, далі така доля чекає й на вулицю Велику Бердичівську! Міська влада обіцяє відремонтувати тролейбуси та трамваї, впровадити систему єдиного електронного квитка.

Страшно уявити як першого серпня настане не реформа, а транспортний колапс! Так, Київська переповнена міськими та приміськими маршрутками, але людям необхідно якось добиратися на роботу! Якщо влада з розумом не підійде до проблеми звільнення Київської від маршруток, житомиряни просто не доїдуть на роботу, тролейбуси будуть переповнені, а дістатися до центру міста буде не реально.

Як бути людям, яким доведеться робити по дві пересадки, щоб дістатися роботи? Це зайві витрати їх коштів! Треба не ламати все кардинально й назавжди, а шукати компроміси, аби людям було зручно пересуватись містом. 

Найголовніше, щоб реформа транспортної інфраструктури не виявилась новою схемою незаконного прибутку! Розвивати необхідно ТТУ, а не гаманці представників влади.