20 April 2024, 09:26 Житомир: °C
Олександр Шевчук
Лідер Громадського об’єднання «Живи Житомиром»

Стипендії не скасують!

 СТИПЕНДІЇ НЕ СКАСУЮТЬ

 
Структурно змінити стипендіальну систему, але при цьому не зменшувати обсяг видатків на стипендії - позиція всіх сторін учорашнього широкого обговорення. 
 
Вчора в НПУ імени М. П. Драгомонова зібралось понад півсотні студентських лідерів, які репрезентували більш, ніж половину регіонів України, серед них були представники органів студентського самоврядування, профспілок, громадських організацій та студентських ініціатив. На заході також були і представники профільних установ. Від Міністерства освіти і науки був заступник директора департаменту вищої освіти, Григорій Бойко, від Комітету з питань науки і освіти ВРУ - Олег Стоцкий, помічник в.о. голови Комітету Олександра Співаковскього, від Громадської ради при МОН - голова Евгений Кудрявец. Представників Міністерства фінансів України не було, хоча ми їх запрошували і протягом останнього тижня були з ними на зв'язку.
 
Українською асоціацією студентського самоврядування було презентовано одне з бачень зміни системи нарахування стипендій, розроблене правлінням організації, з ним можна ознайомитись за посиланням http://ppt-online.org/60109 . Учасники обговорення погодились, що цю концепцію можна взяти за основу та рекомендувати всім профільним відомствам та установам надалі залучати студентських представників до обговорення таких важливих питань.
 
Дуже приємно було розуміти, що представники Міністерства і Комітету підтримують студентів, а студенти, в свою чергу, розуміють що теперішня стипендіальна система застаріла і потребує реформування.