25 April 2024, 01:49 Житомир: °C
Сергій Сорока
...

Українська свиня не повинна жити аж до клімаксу
Візитка кожної свині – це її апендицит. Ти прийшов на базар за свинячим трофеєм? То нехай тобі продемонструють апендицит покійної. І якщо в апендиксі – переважно чіпси, то свиня не українська, це імпортне фуфло! Це свиня-легіонер. Ну, як у футболі.  І от ці легіонери-п’ятачки забивають сухі голи вітчизняній економіці. А вітчизняний свиновиробник давно у тому місці, куди свині по службі мусить заглядати добросовісний ветеринар.
Справжню доморощену свинину, яку викохали на картоплі, молоці та яблуках, сьогодні купиш хіба по великому базарному блату. А між тим, наша аутентична хрюша – це не лише національний бренд. Українська свиня – жирова і білкова основа національної ідеї. Тож чому українські свині мають дожити аж до клімаксу, чекаючи кулінарного патріотизму від ідеологів та диспетчерів нинішніх економічних реформ?
А тут ще вичитав у газеті, що група науковців взялася вивести гламурну породу вітчизняної свині: щоб на тій мадмуазелі наростало тільки м’ясо – без сала! Ну що ж, можливо, у такої ось свині талія буде як у Людмили Гурченко, але ж характер буде як у Жириновського...