19 April 2024, 10:23 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

На Житомирщині лікарням влада «підсовує» неекономні котли на опалення

 

Твердопаливний котел працює у Бердичівській районній лікарні всього один сезон, але вже окупив себе. Втім колективу закладу довелося буквально виборювати право економити бюджетні кошти.

Коли постало питання про перехід на альтернативне паливо, було кілька варіантів обладнання. Найбільш невигідну пропозицію нав’язувала районна влада, – переконує головний лікар. Тоді довелося рятувати заклад від технічного «оновлення».

Без дозвільних документів і проекту невигідну модульну котельню привезли і встановили на території районної лікарні. Однак, лікарня купила, й інший котел, за яким вартість опалення була втричі нижчою, відтак взимку медзаклад був і з теплом, і з економією грошей.

Непідключена модульна котельня – досі на подвір’ї лікарні. Активісти розповідають: ще в кількох комунальних закладах району без погоджень поставили такі модулі. Колективи побоюються примусового підключення невигідних котелень.

Наталія Цюзь, заступник головного лікаря: «Модульна котельня перебуває на території лікарні, можливо, чекає кращих часів. Чи тут вона буде працювати, чи в іншому місці»

Ще дві такі модульні котельні стоять біля шкіл у Бердичівського селах району. Вони також не використовуються.

https://www.youtube.com/watch?v=c_p4fxLW09s - посилання на сюжет