29 March 2024, 04:33 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

«НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ» ЧЕРЕЗ МІСЦЕВІ РАДИ ІНІЦІЮВАТИМЕ ЗАПРОВАДЖЕННЯ МОРАТОРІЮ НА ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ

 Фракції «Народного контролю»  у місцевих радах ініціюватимуть ухвалення рішення про запровадження мораторію на підняття тарифів.

Про це повідомив лідер  «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро  Добродомов.

«Уряд хизується збільшенням кількості виданих «довідок про бідність», якими є субсидії. А що таке субсидії – це система перекачування грошей з бюджету у кишені тих самих олігархів, власників газових підприємтв. Тому, замість субсидій потрібно надавати адресну допомогу людям, і піднімати зарплати», – констатував депутат.

Він зазначив, що влада не хоче переходити замість субсидій на систему адресної допомоги, адже рухне вибудувана корупційна схема збагачення газових манатів.

Коментуючи рішення Київської міської ради, про запровадження з 1 липня мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві, нардеп зазначив, що такі ж рішення слід ініціювати й у інших містах.

«Депутати він «Народного контролю», котрі з осені працюють у 102 місцевих радах ініціюватимуть відповідні рішення. Крім того, у містах де наших фракцій немає – активісти будуть вимагати міські ради ввести мараторій», – повідомив він.

Добродомов наголосив, що лише по Києву у судах перебуває 17 тисяч справ по несплаті нинішніх тарифів, адже для людей нові платежі є непосильними.

«Крім того, ми маємо судові рішення про незаконність рішення НКРЕКП про підняття тарифів, тому через місцеві ради будемо ініціювати мораторій на їх підвищення», – зауважив він.

Як відомо Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), 9 червня підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення.

Майже удвічі вони зростуть з 1 липня 2016 року. Платіжки за опалення прийдуть лише під час зими. А от гаряча вода подорожчає до майже 80 гривень за куб уже з 1 липня.

 Зростуть ціни й на електроенергію. П’ять етапів підвищення були затверджені ще на початку 2015 року. Уже відбулося три з них.

 Залишилося два — з 1 вересня 2016 року і з 1 березня 2017 року. З 1 вересня 2016 року тариф знову зросте від 0,714 гривні до 1 гривні 64 копійок за кіловат.