16 April 2024, 22:48 Житомир: °C
Cвітлана Пахольчук
Голова Житомирського обласного осередку "Громадський рух "Народний контроль"

Активісти «Народного контролю» Житомирщини обговорили нову Програму партії

В Олевську Житомирської області відбулася робоча зустріч активістів «Народного контролю» за участю лідера партії, секретаря Антикорупційного комітету ВРУ Дмитра Добродомова та голови виконкому партії Андрія Мисика.

На зустрічі піднімали питання розвитку партії на Житомирщині та участі у виборах до територіальних громад.

Андрій Мисик познайомив присутніх із новими аспектами розвитку «Народного контролю», спільно обговорили проект Програми партії та внесли пропозиції.

Лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов наголосив на важливості участі громадськості в моніторингу е-декларацій чиновників.

«Зараз усі обговорюють декларації топ-чиновників, а е-декларації «місцевих князьків» можуть «перевершити» показники навіть деяких нардепів. Тому важливо, аби на місцевому рівні громадськість долучалася до моніторингу задекларованого посадовцями майна», – наголосив він.

Окрім того, під час робочої зустрічі обговорили процеси децентралізації та створення нових територіальних громад в області.

«Олевська територіальна громада утворилася цього року і об’єднає кілька десятків сіл та місто Олевськ. Лідер місцевого осередку «Народного контролю» Анатолій Повар балотується на посаду голови Олевської об’єднаної територіальної громади. Він готовий очолити громаду у період реформування та проведення децентралізації та відповідати за її розбудову», – повідомив Андрій Мисик.