25 April 2024, 14:22 Житомир: °C
Андрій Евін
Партнер адвокатського об'єднання "АСПЕКТ"

Собачий рай чи Луч сонця в «темному» царстві
 

               Дуже люблю собак, з дитинства батьки дозволяли тримати  в дома  четверолапих друзів. Серце обливалось кров'ю, коли читав новину про те, що  в Житомирі з’явився черговий довгобуд на Баранова – притулок для тварин.

          Жадібні можновладці «зажали» четверолапим безхатченкам 4 мільйони гривень на добудову так «потрібного» місту європейського притулку для собак.  Поки житомирські депутати вивчають досвід Польського міста Сандомир, людина діла, «послідовник» нашого видатного земляка С.П.Корольова з польського OSB, за допомогою китайських шурупів і лобзику робить дива.

Так, на перший погляд не дуже добротно: наявні вентиляційні отвори, мабуть, є питання з відводом земельної ділянки, на фасаді заборонена передвиборча агітація. Але  переможців не судять,  нарешті свідомий електорат таки обрав людину діла. Тому йому й карт-бланш.

Дехто може сказати, що ці osbішні красені встановлені в подвір’ях виборців «Гормолзаводу»  більш схожі на «потьомкінські села», ніж на буди для безпритульних тварин. А ні, буди мають інший вигляд. 

 

  Перший крок  зроблено, нарешті в Житомирі – скінчиться  четвероноге митарство.  Наступний крок – за допомогою сучасних українських будівельних матеріалів (соломи та моху) під час весняної толоки вирішити питання житла для молоді. 

              Ще трохи бюджетних коштів чи кредитних  коштів з ЄБРР, МВФ і цю «українську мрію» можливо буде підфарбувати, утеплити та встановити сучасну систему енергозбереження. Обов’язково до будиночка провести новий тролейбусний маршрут і світлодіодний ліхтар. І заживуть наші четвероноги «мажори» по-новому: заможно  з масажем та сауною.

А незабаром весна і зі снігом розтане цей чудовий «витвір виборчого мистецтва», і на одинці з китайськими шурупами залишаться його виборці.

Я та мій пес щиро  вдячний  громаді «Гормолзавода» за чудову людину в Житомирській міський раді. Ви, як ті 300-та спартанців, повстали з попілу та віддали свій голос не за принизливі гречку чи цукор, а за краще – за Європейське майбутнє. Маленькі житомиряни, з дитинства граючись в ЛУЧистих будах, можуть оцінити переваги свідомого вибору своїх батьків. А тому не дивно, чути від молоді : Врятуй країну - забери у батьків паспорт!!! Мій пес родом з Бордо, що у Франції, хто як не він знає про переваги європейського життя, але  ЛУЧисті буди попробуджують в нього тільки свідоме бажання подзюрити на їх куточки.

         Житомиряни черговий раз ламають європейські стереотипи: «Справжній прогрес людства залежить не стільки від винахідливого розуму, скільки від свідомості.» (Ейнштейн Альберт)

          

Житомиряни, Евін Андрій Костянтинович та бордоський дог - Марс