19 April 2024, 14:46 Житомир: °C
Сергій Ткачук
Громадський активіст.

ІГРОВІ ФОРМИ ДІЯЛЬНОСТІ ЖИТОМИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 Ми живемо в дуже складний і, одночасно, цікавий час, коли здатність критично мислити та мати можливість свого погляду на процеси, що відбуваються, дає можливість побачити справжню картину буття, яка дуже сильно відрізняється  від зорових образів, що транслюються для пересічного громадянина органами влади. За яскравими та світлими образами, за фасадами «потьомкінських дєрєвєнь» насправді ховається моторошний світ швидкоплинної наживи та особистого збагачення для чинуш різного рангу. Тож наша місія – виступати прожекторами, які висвітлюватимуть у справжньому потоці світла всі дії та вчинки провладних хабарників, клептократів.

  Ситуація, що склалася в Житомирі із МАФами та тимчасовими спорудами, знову змушує пильніше придивитися до того, що відбувається у цій сфері. Частково із станом справ у цій сфері ми з Вами, шановні читачі, ознайомилися у попередній публікації – «ХЛЄБНОЄ МЄСТО, або інвестиції по-ж…..» http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=2525 .  Проте, як кажуть: «чим далі в ліс, тим товстіші партизани», а в нашому випадку цинізм та апетити міських керівників.

З однієї сторони, робота міської влади нагадує повітряний млин. Відволікаючи громаду, як Дон Кіхота, примарними вітряками, вдало підстроюючись під пориви політичних вітрів, невблаганно перемелюють в бюрократичних жорнах опонентів для забезпечення особистих інтересів, шляхом продажу «продуктів» своєї діяльності (дозволів, підрядів, об’єктів нерухомості, інше). З другого боку, спритності та винахідливості, а головне – цинізму, в махінаціях та комбінаціях із  законами, постановами, рішеннями представникам житомирського муніципалітету можуть заздрити професійні карткові фокусники, шулери та катали. А, взагалі, дивлячись на діяльність Житомирської міської ради, спостерігаючи за діями окремих персонажів,  складається враження, що перебуваєш в театрі абсурду, на виставі випадково заїхавшого в місто цирку-шапіто.

Як вже було згадано у попередньому матеріалі, 14 листопада 2016 року Корольовським районним судом міста Житомира було задоволено позов підприємців на незаконні дії представників міської влади. Рішенням суду було визнати та скасувати п.п.1.2 рішення Виконавчого комітету Житомирської міської ради №152 від 01.03.2016 року «Про затвердження комплексної схеми розміщення архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Житомира». В результаті цього рішення виконкому майже дві третини тимчасових споруд (ТС, МАФ, кіоск, павільйон), встановлених згідно дозвільних документів на території міста Житомира, опинились в забороненій зоні та підлягають демонтажу.

Але не зважаючи на рішення суду чиновники вперто гнуть свою лінію. Наче як шулер, що достає з свого рукава необхідну карту, вони 22 грудня через виконавчий комітет Житомирської міської ради провели нове рішення  щодо демонтажу тимчасових споруд та обладнання. А вже 27 грудня, завдяки тиску підприємців, депутати Житомирської міської ради проголосували за призупинення дії пункту 1 рішення міськвиконкому строком на 1,5 місяці. Детальніше - https://www.zhitomir.info/news_162688.html .

Тож виникають логічні питання: Що далі? Чого слід очікувати від представників міської влади? Кому це вигідно? І хто за це все буде відповідати?

І після цього хочеться чиновникам нагадати, що Закон це не дишло, куди треба – туди і повернув; що за все в житті є плата, а, іноді і, розплата. Не слід вважати, що люди дурні, нерозумні, що нічого не бачать і нічого не розуміють… .

А ми повинні зрозуміти, що наша особиста байдужість та безініціативність – це головний ворог нашого щасливого та заможного майбутнього.