29 March 2024, 01:54 Житомир: °C
Сергій Ткачук
Громадський активіст.

КОМУ ДОТРИМАННЯ ЗАКОНУ ДО ЛАМПОЧКИ?

   Вже в котре, 15 серпня 2017 року, в Житомирі було зупинено автомобіль, який перевозив крадений пісок з фальшивими супровідними документами, з сумнівним технічним паспортом. Детальніше, посилання: https://zt.20minut.ua/Podii/u-zhitomiri-zatrimali-vantazhivku-z-mitim-piskom-video-10630686.html . Маршрут руху цього транспортного засобу був з незаконного піщаного кар’єра у селі Стрижівка Коростишівського району Житомирської області, справжнім власником якого є Пухтаєвич Михайло Георгійович (більш відомий в кримінальному середовищі за поганялом ЛАМПОЧКА), а по документам – його дружина, Пухтаєвич Ірина Василівна, через місто Житомир, орієнтовно, на завод в селі Довжик Житомирського району, який є одним із великих споживачів митого піску.

  Приводом для затримання цього транспортного засобу стала інформація про судову заборону на проведення будь-яких робіт на вищезгаданій нелегальній  відкритій гірничій  розробці, яка за документами фігурувала, як будівництво водойми для подальшого риборозведення.

  Ось така проста схема: береш земельну ділянку, виготовляєш проект на влаштування штучної водойми, отримуєш відповідні дозволи на проведення будівельних робіт і починаєш, майже легально, видобувати пісок, в той самий час: ігноруючи отримання ліцензії, дозволів, гірничого відводу, не платячи величезну фінансову компенсацію за використання надр, але регулярно сплачуючи данину «кришувальникам».  А це, в свою чергу, –  десятки мільйонів гривень, які не потрапили до бюджетів Стрижівської сільської ради, Коростишівського району, Житомирської області і т. д. … А це, в свою чергу, – не побудовані школи, дитячі садочки, лікарні, недофінансована освіта, медицина, армія, зате  –  просторі будинки та люксові автомобілі у тих моральних потвор, які прикривали цю незаконну діяльність. Окремим бонусом до цього «слойоного торту», можна сказати –  «вишенькою», є абсолютно розбита автодорога «Житомир – Коростишів», плюс прискорена амортизація дорожнього покриття автотрас  «Київ – Чоп» та «Житомир – Могилів-Подільський» (один із ключових споживачів лампочкиного піску є «Поділля бетон» у Вінниці), об’їзної дороги навколо Житомира та вулиць міста Житомира (Київське шосе, Параджанова, Корольова, проспектів Миру та Незалежності), по яким їздять перевантажені «сорокатонники», а це додаткові кошти на ремонт дорожнього покриття  (які в свою чергу вимиваються Пухтаєвичем через продаж піску дорожникам) та постійні поломки автомобілів простих громадян.  Короткий попередній  життєпис (написаний в алегоричній формі, але на підставі реальних подій та фактів) світлоголового комерційного генія ви, шановні читачі, можете прочитати за в моїй попередній публікації, посилання: http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=2287 .

  Тож повернемося до судового рішення.  9 грудня 2016 року Коростишівським районним судом було прийнято рішення накласти ареш на нерухоме майно – земельні ділянки, що на праві приватної власності належать Пухтаєвич Ірині Василівні, знаходяться за межами населеного пункту Стрижівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області, який полягає у тимчасовому позбавлення права на відчуження, розпорядження та керування вказаним майном (у тому числі проведення на них БУДЬ-ЯКИХ РОБІТ (!!!), як то зняття поверхневого шару ґрунту, видобування корисних копалин – піску на вказаних земельних ділянках) з метою забезпечення збереження речових доказів та припинення без господарського використання земель, видобутку, вивезення піску за межі вказаних земельних ділянок. Детальніше ви, шановні читачі, можете ознайомитися з цим рішенням переглянувши нижче фотокопії цього документа. Але, нахабно ігноруючи рішення суду, роботи ведуться, пісок видобувається, вивозиться та продається. Все це робиться обережно, закамуфльовано (більш детально ми розкажемо у наступній публікації) з використанням сфабрикованої документації.  

Тобто – «вибраним» можна порушувати ЗАКОН та збільшувати корумпованість представників «влади».  Яскравою ілюстрацією цього є затримання представниками ВПК «Айдар» 17 березня 2017 року автомобіля з краденим піском в Житомирі, детальніше про цю подію було написано раніше, посилання: http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=2652 . Масова бійка у присутності поліцейських, декілька грубих порушень правил дорожнього руху, чудеса «тверезості» Михайла Пухтаєвича – і нічого згодом немає у вигляді відкритих кримінальних порушень, сплачених штрафів, чи, може, ми всього не знаємо? Коли ми, громадська організація «Самооборона Житомирщини», звернулися до управління патрульної поліції у місті Житомирі для отримання копій відеозапису вищезгаданої події з нагрудних камер відеоспостереження поліцейських та відеореєстраторів поліцейських автомобілів, які перебували на місці події, нам відмовили, спочатку мотивуючи тим, що ми не були безпосередніми учасниками тих подій (винуватцями або постраждалими), а потім, після повторного звернення, відсутністю технічної можливості деперсоніфікувати учасників подій (заштрихувати розмитими  кубиками обличчя людей та номера автомобілів).

 Окремо хочеться нагадати правоохоронцям, які будуть читати цей матеріал, про те, що фірми, пов’язані з Михайлом Пухаєвичем, вже «відзначалися» в їхньому  ЕРДР.

ПП "ВКП "Проспект" – код 35954627. Це головна, материнська, структура бізнесу Пухтаєвича. Основні напрямки діяльності: оптова торгівля будівельними матеріалами, роздрібна торгівля автомобілями, посередництво в торгівлі автомобілями, інші види оптової торгівлі, діяльність автомобільного вантажного транспорту, організація перевезення вантажів. Фігурує в кримінальному провадженні №12015060190000192 (незаконний видобуток піску та без господарське використання земель) від 01.04.2015 за частиною 1 статті 240 та статтею 254 КК України. Також 03.10.2016 було розпочато провадження №12016060190000731 за фактом внесення невстановленою особою до декларації про початок будівельних робіт недостовірних відомостей щодо отримання містобудівних умов та обмежень зняття родючого ґрунту на зазначеній території за частиною 1 статті 358 КК України.

2012 рік в поле зору (розслідування Антимонопольного комітету України по зловживанню під час проведення торгів) потрапила ще одна структура ПП "Компанія "Евентус" - код 36907672, оптова торгівля будівельними матеріалами, роздрібна торгівля автомобілями, посередництво в торгівлі автомобілями, інші види оптової торгівлі, діяльність автомобільного вантажного транспорту, надання інших комерційних послуг.

По кримінальному провадженню №12015060170000071 (за фактом незаконного ввезення на митну територію України транспортних засобів та будівельної техніка) від 17.01.2015 проходять ПП "Фортіс-Трейд", ТОВ "Автопромтех", ПП "Форум-Імпекс" за частиною 1 статті 358 КК України.

Плюс до цього всього в Корольовському районному суді міста Житомира, у судді Покотілова Олексія Борисовича, з 2009 року перебуває на розгляді кримінальне провадження по діяльності злочинної групи, яка шахрайським методом за безцінь забирала у людей автомобілі і продавала без їх відома та згоди за підробленими документами, одним із фігурантів (активних співучасників банди)  цієї справи є Пухтаєвич Михайло Георгійович. Зараз відбувається методологічне затягування (8 років!!!) розслідування цієї справи в суді. До уваги, співучасник Лампочки по цій справі загадково загинув.

З жовтня 2014 року ми, громадська організація «Самооборона Житомирщини», ведемо нерівний бій з цими злочинними проявами несправедливості. За цей час було написано десятки звернень до різних інстанцій.  За цей час в своїх кріслах побували 3 генеральних прокурори України, 2 голови Служби Безпеки України, 2 Прем’єр-Міністра України, 2 голови Верховної Ради України, 2 голови Житомирської обласної адміністрації, 3 голови Житомирської обласної ради, 2 прокурора Житомирської області, 2 начальника Управління СБУ у Житомирській області, 3 начальника Управління МВС України в Житомирській області. Але, незаконна діяльність Михайла Пухтаєвича продовжується. Деякі із обласних очільників «правоохоронних» органів Житомирщині в розмові мені озвучували: Да, кажуть, Міша – нормальний хлопець, гарний підприємець! Деякі, коли я наводив контраргументи, ховали від мого погляду очі.

 Панове, чиновники, де Ваша СОВІСТЬ та СУМЛІННЯ??? Чи гарно Ви спите вночі??? Чи з спокійним серцем Ви тратите грошові знаки, які отримали у якості хабара???  Хочу нагадати Вам, що за все в житті потрібно платити, а іноді – і розплачуватися!!!

Постскриптум. За ці, майже три, роки з нами намагалися домовитися, підкупити, залякати, нам погрожували, поливали брудом у засобах масової інформації, кишенькові «активісти» обріхували нас у соцмережах, були спроби фізичного впливу. Але ми продовжуємо свою боротьбу проти пісочної мафії. Зараз я бачу початок брудної дискредитаційної компанії спрямованої проти нас. Перефразовуючи слова Вітто Корлеоне, літературного героя втіленого М. П’юзо,  будь-яку провокацію проти мене я буду сприймати як Вашу, Михайле, особисту помсту та підтвердження правильності нашого шляху!!! Ми в боргу не залишимося, а на кожний Ваш брехливий укол будемо відповідати ПРАВДИВИМ ВИСВІТЛЕННЯМ ВАШОЇ ДІЯЛЬНОСТІ!!!