18 April 2024, 05:05 Житомир: °C
Валерій Головатенко
Архітектор

Квіти для Санта Клауса

Квіти для Санта Клауса

 

Дебільність (лат. debilis — «слабкий») — термін, що застосовується у психології для визначення слабкого ступеню олігофренії. Відповідно до МКХ-10, розділу F, нормативним є термін «легка розумова відсталість».

 

Опис:

Загалом людина отримує такий діагноз при IQ в межах від 50 до 69. Для дорослих це означає розумовий вік 9-12 років.

За класифікацією за рівнем коефіцієнту інтелекту, IQ, виділяють три основні форми:

Легка форма з IQ 65-69.

Помірно виражена форма з IQ 60-64

Важка форма з IQ 50-59

Легку дебільність важко відрізнити від нормальної психіки на нижній межі норми.

Дебіли здатні до навчання, опановують нескладні трудові процеси, можливе їхнє соціальне пристосування у певних межах. Дебіли нерідко виявляють досить високий розвиток мови, їхня поведінка більш адекватна і самостійна, що деякою мірою маскує слабкість мислення. Цьому сприяють гарна механічна пам'ять, наслідування. В той же час у дебілів наявна слабкість абстрактного мислення, перевага конкретних асоціацій. Перехід від простих до складніших узагальнень для них ускладнений. На відміну від імбецильності, при дебільності можливе навчання в школі, але при цьому виявляються відсутність ініціативи в самостійності в навчанні, повільність та інертність. Особи з дебільністю опановують переважно конкретні знання, засвоєння теорії їм не вдається.

 

 

 

Багато подій які трапились у минулому 2015 році заслуговували на увагу, хвилювали, зривали дах. Особливо мені, з приводу багатьох подій хотілось взятись за перо бо уже не можливо було терпіти. Але, за останні роки я дійшов до звички тієї, що наступна подія накриє учорашню, ми не жахаємось від смертей, від брехні, цинізму і, просто, свинства, бо наступний день може шокувати ще більше.

Тому те про що я зараз хочу сказати – цей факт, який для мене просто вбивчим. І я просив би моїх читачів віднестись до того, про що я спробую Вам донести, з певною філософською серйозністю, тому що, як мені здається, буря не починається миттєво без попередніх причин це тільки так здається. Я декілька разів приймався писати, але кожного разу мене щось зупиняло – сумнів, чи ви мене зрозумієте – для мене це надто важливо.

Я б сказав так: якщо комусь здається, хтось переконаний, комусь байдуже, що ракові клітини розпаду моралі в нашій Ненці давно гуляють у просторі, і це уже звично, то те що відбулось 11.12.2015 у ВР об 11:07 у залі засідань ( після того як Барна за кокі-накі виніс Яценюка з трибуни, вже після бійки), наш горобчик обтрусився, виліз нову на трибуну і, сказавши – «Володя, включи мікрофон, завершимо відповіді (може колись в банях, десь між Вінницею і Чернівцями Вова і Сєня – це було нормально і врешті решт чому б ні).

І, таки, Володя включив мікрофон……

Після цього моральний поріг уперся в дно, - тільки не в те, в яке знизу постукали, а в те, на якому стояли ті хто стукали.

11:07 Аміго Арсеній з трибуни говорить  якомусь челу з лівої сторони сесійної зали де, як мені пам’ятається, завжди сиділи регіонами (можу помилитись) : - Всё харашо я тя прошу, дебилов много, ну что… ги ги… Володя – дайте завершити годину запитань… дівчатка…

Сайт Верховної Ради, пряма трансляція… В ютубі усе це можна знайти.

Це не перша і, нажаль, певно, не остання бійка у Раді. Але та зухвалість з якою Яценюк (свідомо не стібаюсь над прізвищем і рештою ознак…) ставиться до, в принципі, своїх РОБОТОДАВЦІВ, як до отари придурків, і це не вперше.

Просто нестерпно! Особисто для мене.

Пригадується прес-конференція його з тьотьою Ангелою, коли, поки вона мостилась у крісло, він оббіг столика, сів, і, ножка на нажку, і улибочка… Тоді у мене стрельнуло питання (як у анекдоті) – Сєня, хто у кого просить гроші ???

Це в побуті – просто невихованість, а там…??? (Може політика – х.. його знає)

Воно просто ганьбить українських чоловіків, які виросли в повазі, пошані до жінки, тим більше старшої за віком, тим більше гості, тим більше ось-ось щойно ти у неї знову просив грошей. Зробив Україну Європейською попрошайкою, жебрачкою і хоче усіх українців зробити такими собі субсидійними альфонсами.

Може Воно не розуміє – що робить…

Розуміє. Добре розуміє.

Отакий собі епізод.

Так от... Повернемося до питання: - кого діагностував доктор Сєня з трибуни:

1.      Усю братію депутатів (450 голів)?

2.      Точно не Барну, бо тоді не підходить слово «багато»

3.      Може тих челов з Народного фронту, які кинулись туздити Барну?

4.      Точно не того чела, до якого він звертався... Хоча…

5.      Чи увійшов у список Володя?

 

Найпростіше :

1.      Спитати у Сені – хай би показав список. Конкретно кого він вписав до когорти носіїв цього діагнозу (Якщо всіх – то всіх)

2.      Далі мають бути наслідки. ( Ті чи інші)

 

І отут мені здається, можливо спробувати запитати у депутатів ВР від Житомирщини. Якщо вони не вважають себе дебілами – то вони повинні (жорстко, конкретно, персонально) вимагати від Прем’єра пояснень, і, незалежно від тих пояснень (бо Воно виправдовуватись не буде – не вміє, - буде викручуватись, молоти що попало) реагувати, принаймні, хоча б «потінням дзеркальця». Справа в тому, що отой моральний поріг, який так обвалився ми ще й досі недооцінили.

Тому спокійно даємо людям не гідним того, приходити до влади, терпимо перебіжчиків і зрадників, брехунів, незалежно від знання декількох мов. Брехня є брехня.

І, для мене, принциповим є те, якщо наші депутати від Житомирщини спустять цю ганьбу , буде означати, що ми знову помилились. На цей раз і в них (хоча треба визнати що в деяких не вперше).

Я звертаюсь до Арешонкова, Розенблата, Дзюблика, Ревеги, Развадовського, Литвина: Проявіть себе представниками не багатьох, але гідних добрих, щирих українців – житомирян, і поставте на місце покидька, або визнайте, що ви – піпл, який хаває, і визнайте діагноз – який вам поставив Сєня і… підіть,…….  підіть        хавати…

Але, недооцінювати Яценюка – також буде помилкою. Ясно одне, він точно знав: бюджет приймуть. Тому що ніякий бюджет не цікавить сім’ї, дружин, коханок – квитки куплені і, не дай Бог, ти зміниш ті плани – тобі капець.

А Санта Клауса хочеться. Тому він точно знав коли погрожував, що Санта буде, правда, не в Верховній Раді (бо у ВР був би Дід Мороз з Снігуркою на крайняк), а у Польші, у ЄС. А депутати схавали. І Сєня  виявися у чомусь (доволі) правий. Нажаль...

Отак з бридким настроєм починається Новий Рік. 2016 рік. Свято наближається…

 

Свято наближається…

         Наближається свято …

          Свято наближається …

Наближається свято …