29 March 2024, 01:03 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

Неприпустима недбалість органів місцевого самоврядування

 

        № 065 від 10.03.2017

        Голові Житомирської ОДА ІГОРУ ГУНДІЧУ,  Голові Житомирської обласної ради  ВОЛОДИМИРУ ШИРМІ

      На наше звернення (листи №№ 25, 26 від 05.02.2017р) відповіді в установленому Законом України «Про звернення громадян» не отримано, і ніяких заходів по реалізації пропозицій не здійснено, що свідчить про неготовність і небажання влади вирішувати проблему легалізації видобутку бурштину.

       Надсилаємо для обговорення проект концепції децентралізації і оптимізації геологічної галузі в Україні.

      Для Житомирської області ця проблема має надзвичайно важливе значення, так як тут ще збереглися кадри, які мають більш високу кваліфікацію, ніж у центральних органах, а також є усі передумови для самостійного (без втручання органів центрального управління) вирішення повного комплексу питань розвитку місцевої мінерально-сировинної бази і її ефективного освоєння, зокрема і бурштину, кольорових і рідкісних металів, нерудної сировини та інших корисних копалин, на які багата Житомирщина.    

        № 066 від 10.03.2017р                   Голові Новоборівської ОГ   ГРИГОРІЮ РУДЮКУ                                                     

      Вам на погодження був надісланий лист від 04.03.2017 р,  підготовлений на КМУ щодо децентралізації геологічної галузі.

     Відповіді на даний час не отримано, і тому без Вашого погодження і відповідних пропозицій, 10.03.2017 р. листи розіслані на розгляд Житомирській ОДА і облраді, КМУ та відповідним міністерствам.

     Надсилаємо для інформації, із оприлюдненням на сайті громади, проект концепції децентралізації і оптимізації геологічної галузі в Україні. Бажано надати громадськості свої коментарі з причин неготовності надати відповідні погодження. 

 

       № 067 від 10.03.2017р       Депутату Житомирської Облради ОЛЕКСАНДРУ ЯКОВЧУКУ

        Шановний пане депутате!

     Ми обирали Вас для того, щоб Ви виконували свої депутатські обов’язки і відповідали на наші звернення згідно Закону України «Про звернення громадян»  та не ухилятись від спілкування із своїми виборцями.

       Тому ми бажаємо зустрітись з Вами і отримати відповіді на питання, які  нас турбують.

     Надсилаємо копії листів голові Житомирської обласної ради  і просимо їх вручити адресату із відповідною реєстрацією, а також забезпечити контроль розгляду і надання відповіді в установленому законом порядку.  

      Голова Спілки Анатолій Вдовиченко

        Втрачається дорогоцінний час, а жодного, навіть самого простого, практичного кроку у розвязанні бурштинової проблеми не здійснено. Люди уже блокують дороги, а влада вперто і нахабно мовчить. Такі діяння кваліфікуються як злочинні за попереднім зговором, і які завдають державі шкоду в особливо крупних розмірах.