29 March 2024, 13:37 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

Про "беспредел" влади на прикладі ДП "Укрпівденбудрозвідування"

Сьогодні влада активно нав’язує суспільству думку про збитковість та непотрібність  державних підприємств. При цьому влада   замовчує про  головну причину неефективної роботи цих підприємств – некомпетентне  та непрофесійне керівництво, яке призначається цією ж владою в результаті корумпованих конкурсів. Жоден професійний кандидат не має шансу пробитися у таких конкурсах.

Такі призначення ведуть до  припинення профільної діяльності підприємств, зростання боргів  та в результаті   -  до  знецінення активів.  У подальшому майно таких підприємств реалізується за безцінь. Дуже вигідна схема для влади, та не дуже  для  народу.

Яскравим прикладом  безвідповідальної кадрової політики  та знищення профільної діяльності  є ситуація   з Державним підприємством «Південно-українське державне виробниче підприємство по інженерним розвідуванням для будівництва» (ДП «Укрпівденбудрозвідування») міста Одеси, яке  підпорядковане Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 Це підприємство має більш ніж піввікову історію та   є важливим для Одеського регіону. Основним напрямком діяльності підприємства є комплексні  геологічні, інженерні розвідування для житлового, промислового та сільськогосподарського будівництва на території України та заїї межами. Фахівці цього  підприємства відомі як в межах країни, так і за кордоном.      

Геологічні розвідування є витребуваними та високооплачуваними роботами у всьому світі.  Нажаль,  розвиток геологічної галузі, збереження наукового потенціалу країни   не цікавить наших можновладців, коли на кону стоїть  нерухомість у місті Одесі.  Заради цієї нерухомості підприємство вже багато років намагаються знищити.

За 8 років на підприємстві змінилось 6 керівників. Коли призначався дійсно відповідальний фахівець, підприємство відроджувалось і ставало високорентабельним, але такого відразу змушували звільнятись і призначали здатних до рішучих деструктивних дій. Для цього призначались  навіть особи, які не мали вищої освіти.  Такі керівники  перетворили підприємство, яке має унікальну інформаційну базу звітів про геологічні дослідження, картографічні матеріали, напрацьовані за  багато років роботи,  висококваліфіковані кадри, на комерційну нерухомість для передання в оренду. Фінансовими показними своєї  неефективної діяльності,  призначені владою керівники переконують, що це підприємство, як і інші, не потрібні державі.

Слід зазначити,  що  більшість  державних підприємств Мінрегіону – це  не просто суб’єкти господарювання, це колишні, а деякі й нині, наукові інститути з базами проектної документації для будівництва,   генеральних планів міст, метрополітенів, геологічних досліджень, реставраційних звітів тощо.

За збереження свого підприємства та багаторічних досягнень трудовий колектив ДП «Укрпівденбудрозвідування» бореться вже багато років. За ці роки підприємство могло розвиватися, створити нові робочі місця,  стабільно наповнювати державний бюджет, передавати  досвід новому поколінню, а не витрачати зусилля на боротьбу за існування. 

  У вересні 2016 року, незважаючи на звернення трудового колективу про призначення виконувачем обовязків  директора  ДП «Укрпівденбудрозвідування»  інженера з 30-річним досвідом роботи Дучева С.В., Мінрегіон  в черговий раз призначив керівника без досвіду управління підприємствами  -  Привалова В.О.

Привалов В.О. до призначення на посаду в.о. директора  державного підприємства обіймав посаду заступника начальника Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області.  При цьому, за повідомленнями сайту gazetaslovo.at.ua  працівники Вишгородського РВ відзначилися вимаганням коштів у місцевих підприємців  при інсценуванні правопорушень з використанням неповнолітніх дітей  місцевого інтернату.  За результатами  службового розслідування, був виданий наказ  №900 ГУ МВС України у Київській області від 13.05.2014р., яким   Привалова  В.О. було  притягнуто  до дисциплінарної відповідальності.

То  про яку прибутковість державних підприємств та розвиток галузі може йти мова, коли підприємство, яке здійснює геологічні вишукування  очолює  не профільний спеціаліст, не топ менеджер, а колишній працівник міліції, який має такі «значні» досягнення роботи.

А далі все відбувалося   по старій схемі, як і по інших державних підприємствах: збільшення боргів,  повна відсутність організації робочого процесу та профільних замовлень.  Родзинкою   управлінських методів цього  керівника стали:  провокації, дискредитація  працівників,   тиск та погрози трудовому колективу. 

Трудовий колектив ДП «Укрпівденбудрозвідування»  звертався до всіх вищих органів державної влади та правоохоронних органів, але скрізь відписки та ігнорування.  Влада робить все, щоб  показати безперспективність протистояння цій системі.

Ось звернення, які були подані трудовим колективом: до Президента України - 2, до Гройсмана - 2 плюс  ще одне звернення  на КМУ передала Генеральна прокуратура, віце-прем'єр-міністру Зубко Г.Г. - 10, Негоді В.А. -  2, Громадській раді при Мінрегіон - 1. На жодне із них відповіді,  згідно Закону України « Про звернення громадян», не отримано. Це свідчить про те, що головним замовником такого беззаконня, є влада на самому найвищому рівні.

Апогеєм знущання над законом та здоровим глуздом став конкурсний відбір на посаду директора цього підприємства.

Міністерство зробило все, щоб уникнути  присутності громадськості у засіданні комісії та таємно  заслухати  пропозиції учасників  по управлінню підприємством. 

Учасниками конкурсного відбору на посаду директора ДП «Укрпівденбудрозвідування» були   представник трудового колективу  - інженер з 30-річним досвідом роботи на цьому підприємстві Дучев С.В. та в.о. директора Привалов В.О.

Не важко здогадатися, що профільний фахівець, який мав  низку рекомендацій від провідних будівельних організацій регіону,  профспілки  працівників будівництва  України, Спілки буровиків України та  трудового колективу,  підготував реальний план розвитку підприємства, в цьому конкурсі перемогу не одержав.

Конкурсна комісія, яка у своєму складі не мала жодного фахівця або експерта та складалася виключно з представників Мінрегіону, визначила переможцем Привалова В.О. одноголосно.

 Під час виступу Привалова В.О. з конкурсною пропозицією представникам трудового колективу навіть заборонили бути присутніми. Як пояснили, заперечення щодо  присутності представників колективу  заявив сам Привалов В.О.   Досить дивно,  що керівник, який начебто  має успішний досвід роботи та планує вести підприємство у світле майбутнє, не бажає поділитися планами на це майбутнє з трудовим  колективом, яким він безпосередньо   керує. 

Навіть оприлюднення результатів цього конкурсу відбулося з порушенням законодавчо встановлених строків.  До останнього міністерство  берегло цю таємницю, надаючи Привалову В.О. можливість безперешкодно зібрати документи для укладення контракту. 

Слід зазначити, що трудовий колектив підприємства продовжує свою боротьбу за відновлення законності та оскаржує бездіяльність Мінрегіону  щодо не оприлюднення результатів конкурсу у встановлений строк та результати конкурсу.

Але Мінрегіон також не здається. В своєму бажанні  довести законність проведеного конкурсу, міністерство вдалося  навіть до грубих фальсифікацій. Так,  після звернення до суду, на офіційному сайті Мінрегіону стали дивним чином зявлятися публікації про засідання конкурсної  комісії, яких там до цього часу не було.

В протоколі засідання конкурсної комісії від 01.02.2017р.  з’явився  підпис голови комісії Негоди В.А., який не був присутній під час заслуховування конкурсних пропозицій.     Повідомлення про такі дива   вже направлено правоохоронним органам. Сподіваємося, що  вони відреагують на це належним чином.

Владі,  перш ніж виносити вердикт про непотрібність державних підприємств,   спочатку треба зробити відкриті та прозорі конкурсні процедури по призначенню керівництва державних підприємств із залученням громадськості, сторонніх фахівців, представників трудових колективів. Надати перевагу у призначені керівниками профільним фахівцям та працівникам цих підприємств. І лише після того, як корупція буде поборена, підприємства очолять професійні керівники, можна обєктивно говорити про прибутковість або збитковість таких підприємств.