29 March 2024, 07:01 Житомир: °C
Анатолій Вдовиченко
Експерт з природоохоронних технологій і геотехнологій Академії технологічних наук України, голова правління Спілки буровиків України, головний редактор Всеукраїнського науково-практичного журналу «БУРІННЯ», автор 120 опублікованих наукових праць.

Наш привет Розенблату

Почнемо з анекдоту.

- Мойша, по тебе бродит  большой зеленый мух.

- Ты что, Абрам, хочеш сказать, что я дерьмо!

- Нет, Мойша, я ничего не могу сказать, но муху не проведеш. 

   НАБУ не проведеш. Це не та контора, яка стане збирати компромат на активного депутата від президентської партії

   Навіть без НАБУ, кожному хто мав якесь відношення до бурштину, було ясно чим займався Бенцион Розенблат.

   І про це ми відкрито у свій час  заявляли у ЗМІ. Ось деякі із них:

   Із публікації «Наш ответ Розенблату» http://blogs.zhitomir.info/index.php?task=show_blog_detail&id=2687

   Вельмишановний пане Бориславе!

   Ми високо оцінюємо Вашу активність та бурхливу діяльність, особливо в боротьбі із Держгеонадрівською гідрою, яка є скритою і самою небезпечною «контрою» для трудового народу. А чому ж тоді Ви не підтримали нас у звернені по притягненню до кримінальної відповідальності Миколу Бояркіна і Остапа Семерака за бездіяльність, яка завдала державі значну шкоду? 

   Мабуть тоді така бездіяльність у вирішені бурштинової проблеми, особисто Вас, влаштовувала. Але, коли Вам наступили на мозоль, Ви підняли таки ґвалт. Якщо у Вас все чисто і шито - крито, то навіщо так хвилюватись? Це викликає підозру.

    Виникає ще одне питання. Чому за три роки діяльності нової влади Ви не зробили ніяких практичних кроків  у розвитку легального видобутку бурштину у тій же Житомирській області? Чому не створено жодного комунального підприємства? Що конкретно перешкоджало? Чи Вам як поганому танцюристу….?

    Якби влада дійсно була б налаштована на практичну діяльність з легалізації видобутку бурштину, то за ці два роки в кожному районі були б створені комунальні, чи спільні,  чи інших форм власності, підприємства, які розвернули б такі широкомасштабні роботи, що повністю витіснили б всю нелегальщину.   І ніяких, крім надуманих, перешкод в цьому не було, не має, і не в природі не може існувати.

    А тепер, пане Бориславе Соломоновичу, дайте громадськості обґрунтовану відповідь:

    - Хто конкретно в області перешкоджав створенню комунальних підприємств, або проявив бездіяльність, яка завдала цим шкоду в особливо крупних розмірах?

    - Чому Ви, як народний депутат, не відреагували на такі добре відомі, відкриті і поширені факти?

    - Що це: некомпетентність, потурання з  лінощів своїх,  а може просто - зговір?  Хотілось би отримати відповідь із перших вуст.

   Виступ Борислава Розенблата  (Блоги Житомирінфо 2017-03-27)  « 5 тисяч гектарів землі незаконно віддали приватній компанії під видобуток бурштину» свідчить про те, що розпочалась чергова гризня за сфери впливу, яка не має ніякого відношення до упорядкування видобутку бурштину, а тим паче до захисту суспільних інтересів.

     У відповідь ми спробуємо надати неупереджену об’єктивну інформацію, із якої кожен зрозуміє про справжній стан справ у цій надзвичайно важливій сфері, і хто, і у який спосіб і чиї інтереси захищає.

 Науковці і фахівці бурштинової справи системно і послідовно здійснюють діяльність по створенню наукових основ раціонального використання покладів бурштину з урахуванням світового досвіду. Проте політики усе це плюндрують,  і в своїх суто шкурних інтересах примушують владу закривати на це очі і потурати злочинній діяльності.

    Так, 23 – 24 жовтня 2014 року у м. Олевську  відбулась науково-практична конференція, на якій розглядались  питання освоєння ресурсів надр Полісся, зокрема і бурштинових родовищ. Одним із рішень було таким: п. 13. Визнати доцільним створення комунального підприємства «Олевська гірничо-геологічна компанія» для  геологічного  вивчення та комплексного освоєння Пержанського рудного району, видобутку бурштину та інших корисних копалин.

     На цю тему в газеті «ЕХО» (25.12.2014)  була надрукована стаття «Власти Житомирской области не готовы к упорядочению добычи янтаря».  http://exo.net.ua/exo/7420-2014-12-25-09-30-04.

     Про реальні шляхи легалізації видобутку бурштину та хто цьому перешкоджаэ більше читайте в статті:

 

     «Закон про бурштин. Грабіжники заплачуть і заплатять… податки з награбованого?»

    «Дзеркало тижня. Україна» №1, 14 січня 2017 

     http://gazeta.dt.ua/energy_market/zakon-pro-burshtin-grabizhniki-zaplachut-i-zaplatyat-podatki-z-nagrabovanogo-_.html