23 April 2024, 09:49 Житомир: °C
Величко Олександр
Депутат Житомирської міської ради, викладач та вчитель.

Публічна відповідь на запит щодо результатів діяльності депутата Величка Олександра
Шановні читачі мого блогу, нещодавно до мене як до депутата Житомирської міської ради надійшов запит щодо результатів моєї роботи від журналістів м. Житомира (відповідно до Закону "Про доступ до публічної інформації"). Публічно запитали - публічно відповідаю. Далі - текст відповіді журналістам.

Дмитре Ткачук, Владиславе Пучич, Вітайліє Кічкірук та Дмитре Сінченко!

Лише вчора ввечері отримав електронну версію вашого звернення.  Я (сподіваюсь як і ви) ненавиджу бюрократію і, уважно прослухавши вашу прес-конференцію, публічно висвітлюю інформацію, що цікавить не тільки Вас, а й рядових житомирян. Ваша ініціатива правильна, бажаю її реалізувати згідно із законом на благо жителів Житомира. 

1. Програма:

За що голосували люди в моєму окрузі – за чесність та відкритість мене як депутата (округ №14, вулиці Київська, Котовського, Східна, Мануїльского тощо)

Обіцяв мало, дуже мало:
1. Тісний зв'язок з мешканцями округу.
2. Діяльність виключно в інтересах людей округу.
3. Звітність перед людьми про роботу в окрузі, у міській раді.

Під час виборів в мене були візитки з моїм номером телефону та декілька сотень примірників газети, яка надрукувала інтерв’ю про мою діяльність як вчителя. Тобто ніяких міфічних аеродромів та житлових масивів.  Натомість склав список усіх людей з іменами та адресами, з якими познайомився до виборів, і обіцяв тримати контакт після перемоги.


2. Звітність (те, що вас цікавить найбільше):

За неповних 8 місяців роботи тричі відбулося звітування за поточну роботу:

1.  Друкований звіт 29 грудня 2010 року. У звіті розповіли про відкриття приймальні, про мої перші голосування в міській раді, про перші результати роботи з людьми. До речі, перший звіт друкувався на домашньому принтері, надрукували 600 примірників.

2.  Друкований звіт 22 квітня 2011 року. Звіт містив інформацію про голосування у міській раді, про роботу в окрузі в зимові місяці (було багато проблем з обігрівом), про результати роботи приймальні та розширення часів прийому мешканців округу. Розміщена розповідь  Тонкоголос Юлії про ініційовану волонтерську роботу з інвалідами Великої Вітчизняної війни. Надруковано декілька тисяч примірників.

Декілька примірників кожного звіту в мене зберігаються – кожен журналіст може звернутись, щоб зробити копію та проаналізувати.

3.  Публічний звіт 2 червня 2011 року. Звіт проходив у школі №8, розпочався о 18:30 і тривав на годину більше, ніж було заплановано у зв’язку із напруженим, але плідним спілкуванням з людьми як з округу, так і з інших куточків міста. Ткачук Віктор, голова «Перемоги. Перспективної житомирської організації», розповів про принципи нашої роботи, Карпюк Валентин розповів про реальну ситуацію з бюджетом міста, Тонкоголос Юлія доповіла про роботу зі старшими по будинках в окрузі. Я, в свою чергу,  розповів про результати роботи, про складнощі та вирішені проблеми.

4.  Особистий контакт у дворах будинків.
Постійно проходять зустрічі з мешканцями багатоповерхівок у дворах. Вони відбуваються як з моєї ініціативи, так і з ініціативи людей. Котовського, 80; Шелушкова 102/6; Котовського, 103А; Київська 71; Ватутіна, 174; Котовського, 95Б; Косовського, 105А; Косовського, 105; Мануїльського, 139 тощо. Цю інформацію легко перевірити, звернувшись до усіх активних мешканців цих будинків. 

5. Соціальні мережі – прогресивний спосіб комунікації використовується нами на 100%. Щоночі (раніше рідко вдається) спілкуюся із друзями в соціальних мережах стосовно чи то конкретних проблем, чи то загальної ситуації в місті та країні. Крім цього, сотні моїх друзів в соціальних мережах знають, чим я займаюсь в конкретний момент завдяки статусам. Переконатись в цьому Ви можете, зайшовши наприклад на сторінку vkontakte.ru/velychko_oleksandr (запрошую і вас у друзі!)

6. Сайт та віртуальна приймальня «Перемоги. Перспективної житомирської організації» http://www.peremoga.info/virtualna-prijmalna Цей формат виявився популярнішим, ніж очікувалось.

7. Телефон.  Кожна людина (в т.ч. журналісти) має змогу звернутися безпосередньо до мене або моїх помічників, скориставшись телефоном. Ніяких обмежень щодо таких дзвінків не існує. Мої телефони (CDMA та мобільний) є у більшості жителів округу.


3. Результати роботи:

Відразу після виборів в роботу включилась вся команда нашої «Перемоги. Перспективної житомирської організації».  Принциповим для нас було питання відкриття приймальні в межах округу (http://www.peremoga.info/kontakti) ,  щоб могли звертатись і молоді, і старші люди. Це вдалося зробити, і я дякую усім, хто проявив небайдужість в цьому питанні. Після цього почалась напружена, навіть дуже напружена робота.

Якщо спочатку я здійснював прийом громадян щочетверга, то зараз я, спільно зі своїми помічниками, здійснюю його двічі на тиждень (вівторок: з 16.00 до 18.00 та в четвер – з 15.00 до 20.00). Це обумовлено тим, що значно зросла кількість звернень, та хочеться приділити достатньо уваги кожній людині.

За звітний період до мене звернулося майже 200 осіб (до речі, кожен 7-ий – є мешканцем іншого округу) 70-80 % звернень громадян вдається вирішувати, над деякими продовжуємо і далі працювати. Нами зроблено 67 (!) депутатських звернень до чиновників різних рівнів.  
Перерахувати усі вирішені проблеми тут просто нереально: від дрібних побутових проблем до капітального ремонту даху будинку по вул. Котовського 80. Деякі приклади наведу, в них вказані адреси, все прозоро і перевірити інформацію дуже просто:

Адреса будинку: вул. Монтана, 6
Проблема: КВЖРЕП № 8 відмовлявся здійснити перерахунок по тарифам за півмісяця, хоча мешканці, в законний спосіб, від деяких послуг відмовились.
Дія: особисте звернення до начальника ЖЕКу
Результат: Здійснено перерахунок.

Адреса будинку: вул. Котовського, 103
Проблема: В під’їзді забилась каналізація, декілька днів не було води. П’яні сантехніки були не в змозі щось змінити.
Дія: особисте звернення до начальника ЖЕКу
Результат: Проведено комплекс необхідних робіт, засмічення видалене, водопостачання в будинку відновлене.

Адреса будинку: вул. Київська, 69
Проблема: Сантехнік ЖЕКу «відгукнувся» на прохання жінки-інваліда та, взявши солідну суму грошей, встановив їй браковані крани. На багаторазові звернення жінки до ЖЕКу реакції не було, а згаданий працівник взагалі зник…
Дія: особисте звернення до начальника ЖЕКу та майстра відповідної дільниці; телефонна розмова з сантехніком та особиста зустріч з ним, на мою вимогу, в квартирі мешканки.
Результат: Наступного дня ним було знайдено та встановлено якісні крани.

Адреса будинку: вул. Київська, 74 (поза межами округу).
Проблема: В під’їзді тривалий час не було електропостачання.
Дія: особисте звернення по телефону до начальника ЖЕКу №11.
Результат: Наступного дня електропостачання відновлене, в під’їзді та поблизу нього з’явилось освітлення.

Адреса будинку: вул. Мануїльського, 100 А
Проблема: Необхідність юридичної консультації щодо успадкування майна (рідкісний випадок)
Дія: особисте звернення до юридичного департаменту міської ради
Результат: Жінка отримала вичерпну інформацію.

Адреса будинку: вул. Московська 53 (поза межами округу).
Проблема: В напівпідвальному приміщенні магазину «Ветеран» знаходиться Міська організація інвалідів війни. Приміщення вже більше року було в жахливому антисанітарійному стані: зірвана підлога, запах гнилі, скидані на купу меблі …
Дія: особисте звернення до заступника міського голови та начальника КВЖРЕПу №15.
Результат: Проведено ремонтні роботи: відремонтована підлога, здійснено косметичний ремонт. Інваліди можуть збиратися для спілкування та планування своєї роботи.

Адреса будинку: вул. Котовського 105
Проблема:Затоплення двору після дощу протягом багатьох років
Дія: Звернувся до директора КП “Експлуатації штучних споруд” та управління автомобільних шляхів
Результат: Відновлено стік води в каналізацію. Складено смету ремонту дороги.

Адреса будинку: вул. Котовського 103А
Проблема: Жахливий зовнішній вигляд будинку.
Дія: Запросив на зустріч з мешканцями начальника ЖЕКу
Результат: ЖЕК виділив матеріали на ремонт фасаду

Перераховане - лише краплинка у морі зробленої роботи. Спектр проблем виходить навіть за межі повноважень депутата міської ради. Я не обіцяв займатись кранами, що протікають, але займаюсь, бо це стосується інвалідів. Я не обіцяв забезпечувати тепло в квартирах, але роблю це, наскільки дозволяють повноваження. Я не обіцяв займатись безпекою дітей, але вже займаюсь проблемами руху транспорту біля шкіл та у дворах. Я не обіцяв займатись юридичними питаннями людей, але займаюсь. 

Крім локальних питань, нашою командою готуються до реалізації глобальні проекти, що стосуються всього Житомира, і ви дізнаєтесь про них найближчим часом. Вважаю, що на перший план в кожного депутата має виходити не програма, а совість та наполегливість.

Сподіваюсь, я відповів на ключові запитання. Про все, що вас цікавить, ви можете додатково запитати в мене особисто чи в будь-якій зручній для вас формі, а ще краще - прийти до мене в округ і запитати: “Хто такий Величко Олександр і чи відповідально він працює?”

P.S. Шановні ініціатори запиту! Моя команда також має до вас відкриту пропозицію.
Часто відбувається так, що певні бюрократи затягують вирішення проблем жителів Житомира, чи готові Ви об’єднувати сили і систематично (!) висвітлювати «діяльність» таких «героїв праці» у засобах масової інформації?

Перемога за нами!

Величко Олександр, депутат Житомирської міської ради, секретар ГО «Перемога. Перспективна житомирська організація»