19 April 2024, 21:32 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

У новий рік зі старим брудом!

Новорічному святу притаманна складова оновлення. «З Новим роком, з новим щастям!» - так зазвичай вітають один одного. Також люди бажають своїм близьким та родичам залишити свої негаразди, весь непотреб у минулому році, а у новий рік взяти все найкраще, найбажаніше. 

Разом з тим, мешканців вулиць Барашівської, Березівської, Островського та інших вулиць мікрорайону Мальованка новорічний ранок зустрів величезними купами сміття, яке накопичилось за останній тиждень минулого року, протягом якого контейнери зі сміттям не чистилися. Нагромадження твердих побутових відходів красувалися, як напередодні Нового року так і станом на друге січня. Здається  швидше відбудеться, якесь новорічне диво ніж наші вулиці очистяться від сміттязвалища. І це цілком природно... Адже новорічні дива відбуваються завдяки діяльності Діда мороза. Натомість чистота і порядок у місті залежить від ефективної роботи міської влади. А вона (ефективна робота міської влади) останнім часом є різновидом фантастики, яка у найближчий час у реальність не втілиться.

Особисто я швидше повірю у Діда мороза ніж у здатність керманичів міста забезпечити вчасне прибирання сміття та/або виконувати інші свої прямі обов’язки.    

Міські очільники вправно перерізають стрічки на урочистому відкритті об'єктів, які вони не будували…

А ми зустрічаємо Новий рік зі старим брудом.