26 April 2024, 08:55 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

вето

Продивився відеозвернення сонцеликого Володимира Дебоя з приводу зупинення рішення міської ради про відставку виконкому (див: http://zt-rada.gov.ua/news/p3856 ). Видно, що хлопця несе.

 Приколола цитата (2 хв 38 сек. по 2 хв 46 сек. ): «Я користуючись, вашою довірою на виборах у 2010 році, правом міського голови на дане рішення (рішення про відставку виконкому О.Я.) накладаю вето».

 У сучасному українському законодавстві терміном вето визначено право глави держави зупиняти дію законів прийнятих парламентом (п.30 ст. 106 Конституції України). Натомість у законі України «Про місцеве самоврядування в Україні», термін вето не згадується. Певно, Володимир Михайлович переніс президентське право в площину місцевого самоврядування для посилення смислового забарвлення своїх безглуздих посилів. Адже як звучить: «ВЕТО».

 Яка багатогранна особистість… Нещодавно житомирські ЖЕКи намагався «розписати на трьох» (див: https://zhitomir.info/news_126626.html ), ще раніше заснував фірму, яка у подальшому з порушенням законодавства розвинула мережу генделіків (див: https://www.zhitomir.info/news_124141.html ), а сьогодні, ніби президент, - наклав «ВЕТО».

 І на що!? На рішення міськради, яким депутати намагалися навести лад у місті. Виконком за каденцію діючого мера, вже тричі у відставці. А у нього все депутати винні… Звісно, всім відомо, що поганому танцюристу «депутати» заважають. А обранцям територіальної громади слід зрозуміти, що у такий спосіб не можна змусити працювати діючого мера. Так само, як не можна зробити з гівна кулю.

 Необхідно спромогтися у законний спосіб достроково припинити його повноваження.

 А наразі, у Володимира Михайловича спостерігається яскраво виражена манія величі…

 Манія величі на фоні ожеледиці на дорогах, сміття на вулицях, та непрацюючих світлофорів.

 

 P.S. До речі непрацюючі світлофори це також наслідок нехлюйства діючої міської влади, про що незабаром розповім докладніше.