19 April 2024, 15:31 Житомир: °C
Олексій Ясюнецький
Адвокат

СТИХІЙНОЇ ТОРГІВЛІ У ЖИТОМИРІ НЕ БУДЕ

За моїм дорученням уже кілька днів інспекція з благоустрою попереджає про заборону стихійної торігвлі оголошеннями. З понеділка люди мають перейти у обладнані для торгівлі місця. 

Я щоразу на особистому прийомі та у зверненнях чую та читаю скарги житомирян на торгівлю «з підлоги». Адже продукти харчування знаходяться поза санітарним і ветеринарним контролем, а це не дає жодних гарантій безпеки. Санітарні норми не дотримуються. Скарги надходять не лише на торговців по вулиці Небесної сотні, але й по всьому місту. Я розумію, що є різні життєві обставини, але щоб був порядок у місті, потрібно прийняти вольове рішення, як би це складно не було. 

Тому ми пропонуємо людям нормальну альтернативу – дешеві базари, де найвища ціна за оренду місця становить 10 грн. в день.

Боротьбу зі стихійною торгівлею почнемо з вулиці Небесної Сотні, залучаючи до наведення порядку поліцію. Незаконна торгівля підпадає під статтю 160 КУАп і карається штрафами. І вже з понеділка поліція почне притягати порушників до відповідальності.

Потім наведемо лад і на вулиці Хлібній, і по всьому місту, де є стихійна торгівля. Тут я звертаюся до громадян міста - стихійна торгівля виникає тому, що на неї попит. Тому ці дії мають бути обопільні – і від влади і від людей. Ми пропонуємо альтернативу на ринках міста та закликаємо людей підтримати нашу ініціативу та порядок у Житомирі.