29 March 2024, 17:21 Житомир: °C
Сергей Уланов
...

КОГО БУДУТЬ БИТИ УНСОвці?!?!

 Цитую відкритий лист Житомирської обласної організації УНА-УНСО:
"
до керівників ПАТ «Житомиробленерго», ПАТ «Житомиргаз», ТОВ «Житомиргаззбут», КП «Житомиртеплокомуненерго», керівників комунальних підприємств Житомирщини, що надають послуги для населення області.

Шановні керівники!
Ми звертаємося до вас у найважчий для української нації час. Війна на сході України, яку розв’язала РФ та її найманці, тотальна корупція, нещадний грабунок країни змушують українців затягувати паски. Додатковим тягарем на плечі простих людей лягли грабіжницькі тарифи. Тутешні та російські олігархи направили свої загребущі руки у кишеню кожної української сім’ї за останньою копійкою. Стрімко зростаючі тарифи відкинули українців навіть не за межу бідності, а за межу виживання. Субсидії із боку держави жодним чином не вирішують проблеми. Переважна більшість народу вже давно живе в умовах злиднів, позбавлена повноцінного харчування, лікування та навіть нормального побуту. Минає місяць від початку опалювального сезону, до помешкань українців почали надходити квитанції за комунальні послуги за новими тарифами. Годі й казати, що більшість з тих, хто отримує такі квитанції, не спроможний оплатити їх сповна і відразу. Так звані житлові субсидії, якими влада заспокоювала українців , змогли отримати далеко не всі бажаючі, а оплата комунальних рахунків та квитанцій для більшості людей стала непосильним тягарем.
За таких умов цинічно і нахабно виглядають повсюдні заклики та попередження щодо відключення боржників за несплату, до яких вдаються працівники комунальних служб, установ та організацій, що постачають електроенергію та тепло до осель українців. Такі заклики лише посилюють соціальну напругу. Люди справедливо обурюються, коли представники приватних компаній, а саме такими є сьогодні ПАТ «Житомиробленерго», ПАТ «Житомиргаз», ТОВ «Житомиргаззбут», чи представники комунальних підприємств, одним з яких є КП «Житомиртеплокмуненерго», вдаються до погроз щодо відключення або припинення тепло –, водо – та електропостачання. Адже за грабіжницькими тарифами кошти йдуть не у бюджет держави, а в кишені олігархів - власників обленерго чи облгазів. За таких умов зростає соціальне невдоволення серед переважної частини населення. 
Розуміючи всі загрози для нашої держави від подальшої ескалації суспільної напруги, усвідомлюючи реальний стан статків та доходів більшості українців, ми закликаємо ПАТ «Житомиробленерго», ПАТ «Житомиргаз», ТОВ «Житомиргаззбут», КП «Житомиртеплокмуненерго» утриматись від будь-яких дій, які можуть збурити суспільство. Зокрема, утриматись від відключення споживачів від електро- та теплопостачання у зимовий період. Кожне таке відключення становить загрозу для життя і здоров’я людей - наших співвітчизників. Нагадуємо, що відповідно до ст.3 Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. 
Попереджаємо, що кожен факт умисного позбавлення людей тепла та електропостачання в зимовий період ми будемо розцінювати як посягання на конституційні права і свободи наших співгромадян і діяти відповідно до Конституції України. Наша відповідь на такі дії буде рішучою і жорсткою. Ми захистимо українців від свавілля олігархів, від грабунку, який ставить наших співвітчизників на межу виживання. 
Ми готові до активних дій. Водночас, Житомирська обласна організація УНА-УНСО пропонує ПАТ «Житомиробленерго», ПАТ «Житомиргаз», ТОВ «Житомиргаззбут», КП «Житомиртеплокмуненерго» укласти меморандум про недопущення відключень від тепло-, газо- та електропостачання мешканців сіл, селищ і міст Житомирської області у зимовий період.
Лише так ви зможете довести, що ви – з народом, а не з олігархами.

Слава Україні! Слава Нації!