29 March 2024, 15:18 Житомир: °C
Евгений Демчик
Екс-заступник міського голови Житомира

Майбутні зміни

Нещодавно управління транспорту та зв’язку провело обстеження та аналіз пасажиропотоку. Після обробки результатів, неодноразових звернень і побажань житомирян, було вирішено внести зміни у затверджені умови пасажирських перевезень міста. Наразі змінені вимоги до автобусів, а саме кількість місць для сидіння (надходить велика кількість скарг на перевантажені машини, зокрема на маршрут №3 «Богунія-Гідропарк»). За умовами конкурсу тепер це будуть машини, в яких місць для сидіння не менше 20. Зараз до нас звертаються перевізники не лише з Житомира, але й з інших міст, обрати машини, щоб відповідали усім вимогам конкурсу, цілком можливо.

15 квітня відбудеться засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому будуть розглядатися зміни в діючій транспортній мережі, затвердження типового Договору на перевезення та внесення нових умов до конкурсу на визначення автомобільних перевізників.

Зараз важливим є одночасно з проведенням конкурсу на визначення перевізників, розпочати і реформувати ТТУ. Є пропозиція, яку я схвалюю, провести повний аудит фінансового стану підприємства, залучити до перевірки представників Державної фінансової інспекції та Державної фіскальної служби.

Окрім того, у новій концепції розвитку ТТУ та транспортної мережі міста, пріоритет на центральних вулицях віддається екологічному та соціальному транспорту. Концепцію загалом підтримує і депутатський корпус. За виключенням позиції деяких депутатів, що для мене є незрозумілою. Зокрема, до мене надійшло звернення від депутата Юрія Мойсеєва з проханням посприяти залишити діючу схему маршруту №58, що рухається по вул. Київська. На жаль, така позиція шкодить заходам направленим на відродження ТТУ. Сподіваюсь, що Юрій Володимирович просто не розібрався в питанні, а не намагається лобіювати інтереси окремих перевізників.

Настає поворотний час, час змін для транспортної системи міста. Ми зможемо зробити значно комфортнішими умови для пасажирів за рахунок збільшення кількості сидінь у маршрутках, які курсуватимуть містом, ТТУ зможе покращити фінансовий стан та повернути довіру жителів міста, екологічна ситуація на центральних вулицях покращиться. Це тільки частина переваг нової концепції. Впевнений, що вона отримає схвалення з боку житомирян та депутатів міської ради.