29 March 2024, 03:24 Житомир: °C
Евгений Демчик
Екс-заступник міського голови Житомира

Хочу прокоментувати репортаж студії журналістських розслідувань ЧБ.

Я дуже вдячний громаді та активістам за контроль моєї діяльності. Лише таким чином ми зможемо зробити життя у нашому місті кращим. 

Проте тези, викладені у репортажі, абсолютно не аргументовані та нічим не підтверджені.

Спочатку журналісти подають інфографіку нібито «нелегальних маршрутів», які є цілком безпідставними. Якщо висновки були зроблені з даних отриманих за допомогою програми «смс контроль», то у мене виникає запитання: звідки взялися 55% та 45% машин, якщо до управління транспорту надійшло лише 5 листів з проханням перевірити наявність правопорушень. Якщо до представників ДемАльянсу за 3 місяці надійшло лише 5 смс повідомлень, то про який контроль та відсотки може йти далі.

Питання, що стосується перевезень пільговиків складне, і воно постійно контролюється управлінням транспорту та зв’язку. Якщо ви зафіксували певні порушення скоєні водієм, необхідно звернутися за телефоном гарячої лінії управління транспорту та зв’язку 15-80. При виявленні порушення - перевізник отримує догану. Три догани і угода анулюється.

Далі. Фраза «скандальний конкурс», конкурсу з визначення перевізників у м. Житомир ніяким чином не стосується. Засідання комісії пройшло відкрито, усі документи були підготовані вчасно та без порушень.

Також мене дуже здивував коментар Володимира Петюха, якого чомусь журналісти Житомир.info зробили членом конкурсної комісії. Ця людина дійсно має відношення до конкурсу з перевезень, але лише тому, що він є одним з перевізників, який програв. Цікаво, що мій коментар у репортаж не вмонтували, а репортаж поставили на сайт у перший день моєї відпустки.

Шкода, що один з найкращих сайтів Житомира, оприлюднює неперевірені факти, а журналісти виявилися звичайними дилетантами та непрофесіоналами. Голослівні звинувачення члена виконкому, який, до речі, теж був членом конкурсної комісії, нічого не варті. Слова «договорняки», «решали» не личать справді вихованій людині, особливо, якщо вона є представником народного виконкому.

Вже говорив, але повторю ще раз: якщо є підтвердження порушень з бору конкурсної комісії, звертайтеся до правоохоронних органів з відповідною заявою.