27 April 2024, 00:35 Житомир: °C
Евгений Демчик
Екс-заступник міського голови Житомира

Зміни руху

Перехід з центральних вулиць на другорядні міських та приміських маршрутів автобусів відбуватиметься поетапно.

Першим етапом було рішення міського виконкому щодо зміни маршрутної мережі. При проведенні конкурсу з визначення автобусних перевізників, оформлення документів відбувалося одразу з урахуванням цих змін.

Наразі найбільшою проблемою є визначення місць для зупинок громадського транспорту, встановлення відповідних дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки. Саме тому, було дано доручення провести обстеження вулиць Котовського та Бориса Тена. До складу комісії включили управління транспорту та зв'язку, КП "УАШ", КП "ЕМЗО" "Міськсвітло", представники ДАІ УМВС України в Житомирській області.

Окрім того, на ДАІ УМВС України та Укртрансінспекцію були направлені листи з проханням забезпечити контроль за рухом громадського транспорту, згідно схем руху по вул. Котовського та Бориса Тена.

Найближчим часом центральні вулиці міста буде обслуговувати екологічно чистий комунальний електротранспорт. За умови випуску 95 одиниць тролейбусів, житомиряни повністю будуть забезпечені соціальним транспортом.

Останнім часом робота в КП ЖТТУ відкрито саботується керівництвом. Ситуація, що склалася навколо тролейбусного маршруту №5А ("Богунія-Гідропарк") неабияк схвилювала громадськість. У доручення від 13.07.15 чітко вказано, що за на даному маршруті мають курсувати машини з інтервалом 15хв. В.о. начальника О.В.Таможський його виконав, але на свій лад. Протягом тижня на лінію виходили 1-2 машини за маршрутом "Панчішна фабрика-Гідропарк", а не "Богунія-Гідропарк" з інтервалом 1,5 години.

Не дочекавшись висновків управління транспорту та зв'язку, керівництво ЖТТУ самовільно прийняло рішення ліквідувати №5А нібито через нерентабельність.

Дякуючи громаді та активістам міста, які наполягали зі свого боку на роботі маршруту № 5А, нам вдалося зберегти його для житомирян . В.о. начальника ЖТТУ за непогоджені дії отримав догану.

Дякую активістам за спільну перемогу.