19 April 2024, 03:43 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Житомирський ОМВК визнано кращим в області та 5-м у рейтингу військкоматів України

19 грудня в Житомирі пройшли урочистості з відзначення кращих військових комісаріатів та працівників військкоматів області за підсумками поточного року.

Приємно, що за результатами підсумків бойової, мобілізаційної готовності та службової діяльності за 2017 рік серед районних і міських військових комісаріатів області 1 місце посів Житомирський міський об’єднаний військкомат. При цьому наш військкомат увійшов у десятку кращих по країні, посівши у загальнодержавному рейтингу п’яте місце.

Друге місце у обласному рейтингу за Овруцьким міським об’єднаним військкоматом, третє місце посів Бердичівський міський об’єднаний військкомат, які отримали перехідні кубки та грамоти. Також за підсумками року нагородили найкращі відділи обласного військкомату та відзначили кращих фахівців з районних і міських комісаріатів за різними напрямками діяльності.

Працівники військкоматів, які брали участь у антитерористичній операції, отримали відзнаки від Президента України.

Нагадаємо, що 30 листопада завершилася осіння призовна кампанія. Призов громадян на строкову військову службу тривав упродовж двох місяців – у жовтні та листопаді. Нашому району Житомирським обласним військовим комісаріатом було доведено планове завдання щодо призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України, Національної гвардії України та державної служби спеціального транспорту України у кількості 19 осіб.

Станом на 24 листопада із Житомирського району було призвано на строкову військову службу 28 громадян, що становить 148% від плану.

За інформацією провідного інспектора загального відділу апарату РДА Володимира Загоровського, найкраще спрацювали Високопічська, Миролюбівська сільські ради та Станишівська сільська рада ОТГ, які направили на службу по троє громадян. Березівська, Вересівська, Глибочанська, Іванівська, Кам’янська, Левківська, Руднє-Городищенська сільська рада та Тетерівська сільська рада ОТГ відправили до війська по дві особи. По одному призовнику було направлено до військових формувань Новогуйвинською селищною, Вертокиївською та Троянівською сільськими радами.

На 113% виконано й планові показники по залученню громадян району на військову службу за контрактом, - при планові у 60 осіб, уклали контракти з військовими частинами Збройних Сил України 68 громадян району.