16 April 2024, 14:48 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ПРО ОСТАННІ ПОДІЇ У ЧЕРНЯХІВСЬКОМУ РАЙОНІ

НАРДЕП ПАВЛО ДЗЮБЛИК ПРОЗВІТУВАВ ЗА ТРИ РОКИ РОБОТИ У ПАРЛАМЕНТІ. 26 cічня народний депутат України Павло Дзюблик провів прес-конференцію, тема якої — звіт про роботу на виборчому окрузі №66 за три роки (листопад 2014 – грудень 2017). З цієї нагоди до Верховної Ради України було запрошено представників мас-медіа з семи районів Житомирщини (саме стільки їх є у виборчому окрузі).

Павло Володимирович коротко розповів про результати своєї діяльності на посаді народного депутата, а основну частину часу приділив спілкуванню з представниками ЗМІ в форматі «запитання-відповідь».

Отож, загалом для потреб свого виборчого округу з державного бюджету, державних програм чи фондів Павлу Дзюблику вдалося залучити майже 600 мільйонів гривень. Левову частку коштів (345,4 млн. грн.) було виділено на ремонт, реконструкцію та будівництво доріг Житомирської області. Окрім того, значну підтримку надано медичним та освітнім закладам. За три роки до депутата надійшло 3630 письмових звернень громадян. Найбільше питань стосувалося наданню допомоги на лікування. Окрім того, депутат узяв участь у розробці 90 законопроектів, вісім з яких стало законами.

«За ці роки вдалось зробити чимало, проте попереду чекає ще багато роботи для того, аби зміни у нашій країні стали більш відчутними», – зазначив народний депутат.

Представники преси запитували про врегулювання законодавства у земельних питаннях, зокрема щодо виділення земельних ділянок для учасників бойових дій на Сході, також піднімалось проблемне питання «Головинського кар’єру», колишнього учгоспу «Україна», особисте ставлення до нововведень в освіті (створення інклюзивних центрів, благодійна батьківська допомога), щодо медичної реформи тощо.

Після прес-конференції присутні мали змогу побувати на екскурсії по Верховній Раді та ознайомитися з умовами роботи народних депутатів. Це було досить цікаво та пізнавально, адже багато хто у Верховній Раді побував вперше.


У ЧЕРНЯХОВІ СТАВСЯ ВИБУХ ПРИРОДНОГО ГАЗУ. 27 січня в одному з будинків смт Черняхова на вул Сонячній стався потужний вибух природного газу. Підсобні приміщення зазанали значних руйнувань. Загорання та розповсюдження полум'я не сталось. На місце події оперативно прибули ДСНСники, поліція та газівники. Господаря будинку, якого витягли із завалів з серйозними травмами та опіками в шоковому стані шпиталізовано. Як кажуть родився в сорочці. Причиною витоку газу попередньо вважають незакриті камфорки. Інформація отримана від інсайдера.


РАПТОВА СМЕРТЬ ЧЕРНЯХІВЦЯ ЗА КЕРМОМ ЖИТОМИРСЬКОЇ МАРШРУТКИ. У Житомирі водій маршрутки помер прямо на роботі, за кермом свого автобуса. 42-річний чоловік житель райцентру Черняхів. У Житомирі працював водієм автобуса на міському маршруті №25 сполученням «Корбутівка-Саєнко».

Приватний перевізник ФОП Тетяна Іваницька в інтерв'ю телеканалу СК1 розповіла, що перед рейсом він як зазвичай пройшов медогляд і відчував себе добре.

«Під'їхав на кінцеву, зупинився, відкрив капот і перевіряв щось в машині. Пасажири підійшли щоб сідати, а він каже, мовляв почекайте я спробую завестися, тому що погано заводилася. Він сідає в машину за кермо і люди чують, що він довго не виходить і капот відкритий. Люди в салон, - а він там уже мертвий. Тромб обірвався ... », - каже в телефонній розмові Тетяна Іваницька.

В управлінні транспорту Житомирської міської ради подія не коментують, кажуть: нічого не чули про те, що сталося. Начальник посилається на зайнятість, направляє свого заступника. Цей чиновник коментувати теж не бажає, говорить, що інформації про смерть водія на маршруті у нього немає.

Пасажири автобуса повідомили про смерть водія. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

«Виявлено тіло водія безпосередньо на кінцевій зупинці. Попередньо встановлено, що причиною смерті чоловіка є раптова серцева хвороба. У нього обірвався тромб », - коментує в телефонній розмові Алла Ващенко, начальник відділу комунікації ГУНП в Житомирській області.

Поліція проводить перевірку за даним фактом. Повідомив телеканал СК-1


В с. Осниках Черняхівського району поліція затримала "на гарячому" магазинних злодіїв . 26 січня 2018 Перевіряючи повідомлення про спрацювання сигналізації у торгівельному закладі Черняхівського району, поліцейські застали у приміщенні двох нічних візитерів, які задарма «отоварювалися» з прилавків. Затриманих нині перевіряють на причетність до подібних злочинів, у тому числі на території інших районів області.

Одразу після півночі до Черняхівського відділення поліції зателефонував приватний підприємець. Чоловік повідомив, що під час перевірки причин спрацювання сигналізації у його магазині, розташованому у с. Осниках, він виявив сліди стороннього проникнення до приміщення.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої зафіксували пошкоджене вікно і відігнуті металеві ґрати, а під забором – два двоколісника.

Під час подальшого обстеження усередині приміщення правоохоронці виявили і прогнозованих нічних візитерів – двох чоловіків. У ході поверхневого огляду у них знайшли частину викраденого товару, інші речі зухвальці сподівалися винести з сільмагу через розбите вікно.

– Обидва затриманих – раніше судимі жителі Черняхівського району віком 47-ти та 20-ти років. Старший з них притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство та крадіжки. Молодший і зараз знаходиться у статусі обвинуваченого по низці майнових правопорушень, однак через неузгодженість в організації роботи суду опинився на свободі і взявся за старе, - розповів в.о. начальника місцевого відділення поліції Віктор Левандовський.

За фактом замаху на крадіжку з магазину (ст.15 ч.3 ст.185 ККУ) розпочато досудове розслідування. Окрім того, поліцейські обґрунтовано підозрюють затриманих чоловіків у причетності до крадіжок з магазинів і домоволодінь громадян на території Коростишівського району. Тривають відповідні перевірки.


На Черняхівщині поліція розшукала велокрадіїв. Крадіжку двоколісників, належних 57-річному жителю с. Високого, було вчинено уночі 26 січня. Поліцейські встановили та розшукали правопорушників. Нині триває з’ясування обставин події та встановлення причетних до правопорушення осіб.

Як з’ясували правоохоронці, власник залишив 2 своїх велосипеда на ніч у дворі будинку. Зранку наступного дня й виявив пропажу, а пізніше звернувся до поліції.

У ході проведених заходів поліцейські з’ясували, що до вчинення злодіяння можуть бути причетні двоє жителів с. Щенієва, віком 19 та 46 років. У них вилучили викрадене.

Нині триває подальше з’ясування обставин події. За заволодіння чужим майном (ч. 2. ст. 185 «Крадіжка») чоловікам може загрожувати арешт на строк від 3 до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років. Повідомили "Житомирські новини".


У Салах грабіжник викрав коня у місцевого жителя. Вранці 31 січня під час патрулювання району поліцейськими був зупинений автомобіль з причепом на якому здійснювалося перевезення коня. Під час перевірки документів та особи 34-річного водія, було встановлено, що він нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за злочин пов'язаний з крадіжкою коней. В час коли поліцейські зупинили авто та проводили перевірку особи водія та відповідних документів до поліції надійшло повідомлення жителя с. Сали про крадіжку коня в його господарстві. Як в подальшому з’ясувалося це був саме його кінь. Відомості по даному факту внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. На разі тварину повернуто власникові, триває досудове розслідування.


У жителя с.Високе поліція виявила заборонені наркотичні рослини. 12 січня в результаті проведеного санкціонованого обшуку в домогосподарстві 36-річного жителя с. Високе дільничними офіцерами поліції було виявлено наркотичні рослини, які є заборонені законом. Як повідомив останній, зло зілля зберігав для власних потреб, без мети збуту. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України. Чоловікові загрожує покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Повідомлення ст.. інс. Поліції Ольги Бондарчук.


У ГОЛОВИНСЬКОМУ УЧИЛИЩІ ЗНАЙШЛИ СЕРЙОЗНІ ФІНАСОВІ ПОРУШЕННЯ. Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Головинського вищого професійного училища нерудних технологій фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області встановили фінансових порушень на суму 1,77 млн грн за період з 2016-го по 2017-ий.

Під час проведення контрольного заходу встановлено, що за відсутності державного замовлення та державного контракту кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку робітничих кадрів спрямовано на витрати, які пов’язані з підготовкою молодших спеціалістів без передачі відповідних повноважень. Сума цього порушення становила понад 1,5 млн грн.

Аудитори з’ясували, що за рахунок коштів загального фонду кошторису проведено покриття витрат спеціального фонду. Сума цього порушення становить понад 87 тис. грн.

Серед інших виявлених порушень було: недоотримання плати за навчання на підготовчих курсах водіїв на суму понад 77 тис. грн, необґрунтоване нарахування доплат та надбавок до заробітної плати працівників на суму понад 18 тис. грн, зайве списання пального та продуктів харчування на суму майже 8,8 тис. грн.

Також встановлено, що до державного бюджету не переказано належних сум з відшкодування виявлених минулими роками порушень на суму понад 12 тис. грн.

За виявлені порушення на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. Повідлмив «Рупор Житомира».


На Черняхівщині масова захворюваність, але попри це навчання в школах не припиняється. ЧОГО ЧЕКАЄМО?! За даними отриманими у телефонній розмові від керівника Управління Держпродспоживслужби в Черняхівському районі Леоніда Жовтовського, станом на 1 лютого вже зафіксовано майже чотириста звернень до лікарів , зареєстрували більше трьохсот випадків захворювання, перереважно ГРВІ. Грип дивним чином констатовано всього лише у двох дітей та одного дорослого.

ЧОМУ ТАКА РАЗЮЧА РОЗБІЖНІСТЬ У ЦИФРАХ ТА ПРОПОРЦІЯХ! ПИТАННЯ!?

Не хочеться робити передчасних висновків та припущеннь, що хворим діагностують різні діагнози у розбій і таким навмисно занижують число захворюваності на грип у районі, щоб не було підстав оголошувати епідеміологічну ситуацію, бо у такому разі не оминути карантин у школах. Але принаймі таке враження складається у багатьох.

Медики кажуть, що вірус почав ширитися від середини січня і щодня кількість недужих лише збільшується. Цього тижня чи не кожен третій школяр не відвідував заняття через недугу. Головний лікар ТМО Віталій Ніколайчук повідомив , що лікарня вщент переповнена хворими. Вільних ліжок немає як у відділеннях так і в інфекції. У поліклініці страшенні черги, що не проштовхнутись.

Один та інший керівник рекомендує освіті самостійно оголошувати карантини в своїх школах.

У контексті викладеного слід додати, що від 2 лютого на карантин закривають і житомирські школи. Рішення ухвалили на спеціальній комісії у міській раді через велику кількість дітей, хворих на ГРВІ.

Усі члени комісії одноголосно підтримали запровадження карантину. Наразі передбачається, що навчання у школах припинять до 9 лютого. Втім, якщо ситуація із захворюваністю не зміниться, карантин продовжать.

"На сьогодні 463 дитини хворі, вони не з’явилися до школи. По школі захворюваність становить 25,3%. В основному, це діти з 5-го до 11-го класу. Двоє, троє, щонайбільше десять дітей немає. А найбільше хворіє початкова школа", – розповіла директор Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 Ніна Купрійчук.

"Будуть обмежувальні заходи у школах та позашкільних закладах освіти. Дошкільні заклади, тобто садочки, працюватимуть у штатному режимі, тільки з певними обмеженнями щодо відвідування дітей, батьків, але вони працюватимуть", – запевнив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

У НАС ВСЕ НАВПАКИ. У ПРИЙМАЛЬНЮ ВІДДІЛУ ОСВІТИ НЕ ДОЗВОНИВСЯ. У керівництві низки шкіл запевняють, що все добе, все нормально. Відсутність дітей незначна, сподіваючись, що до епідемії не дійде. Всі поетапно переболіють і все буде добре, мовляв, відсутність дітей - це не підстава оголошувати крантин. НЕВЖЕ ЗАМОВЧУЮТЬ?!

Оптимізм річ хороша, але як відомо «береженного Бог береже, а козака шабля».

АЛЕ ФАКТИ І СВІДЧЕННЯ ГОВОРЯТЬ ІНШЕ:

МАСОВІСТЬ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ЛИЦЕ.

У Черняхівській ЗОШ 1-3 ст., станом на 31 січня загальна неявка дітей склала 42%, 1 лютого вже 46%. Тобто є тенденція до збільшення. Найскладніше з початковою школою. У перших класах на цьому тижні до кінця уроків навчалось по 1-4 дитини, після першого уроку всі масово покидали навчальний заклад, проте адміністрація ніде ні слова. Учителі кажуть, що за їх багаторічну практику вони таке спостерігають уперше.

В одному зі старших класів 1 лютого з 19 не було 11, в одному з середніх з 24 не прийшло 13.

Станом на 1 лютого жодна з шкіл Черняхівського району не закрита на карантин. Керівництво навчального закладу може І МАЄ ПРАВО взяти ініціативу в свої руки виходячи зі звернень та наполягань батьків і самостійно оголосити карантин.

ТАК ЧОГО ЧЕКАЄМО, НЕВЖЕ ЩОБ ЗАХВОРІЛИ ВСІ НА 100% !?


НОВИНИ СПОРТУ. У спорткомплексі Житомирського національного агроекологічного університету 28 січня стартував Чемпіонат області з волейболу серед чоловічих команд.

У змаганні беруть участь 9 команд з Житомира, Баранівки, Ємільчине, Чуднова, Овруча та Черняхова. Початок для наших спортсмені виявився не дуже вдаоим. Дві гри і дві поразки. У першому турі ВК «Біоресурс» – ВК «Черняхів» - 2:0, ІІІ тур ВК «Черняхів» – ВК «Чуднів» - 1:2.

У неділю, 4 лютого буде продовження змагань. ІV тур ВК «Черняхів» – ВК «Житомир». V тур: збірна області школярів – ВК «Черняхів». VІ тур - ВК «Черняхів» – ВК «Баранівка».

Склад команд та графік ігор відкритої першості Черняхівського р-ну з футзалу серед дітей 2004-2005 р.н.

Група А:

1. ДЮСШ-Жерм (Черняхів);

2. ДЮСШ (Хорошів);

3. ДЮСШ-2 (Коростишів).

Група Б:

1. ДЮСШ (Малин);

2. ДЮСШ-1 (Коростишів);

3. Спортивний ліцей (Селянщина).

Розклад ігор:

ДЮСШ-Жерм - ДЮСШ-2 - 10:30

ДЮСШ (Малин) - Спортивний ліцей - 11:00

ДЮСШ (Хорошів) - ДЮСШ-2 (Коростишів) - 11:30

ДЮСШ-1 - Спортивний ліцей - 12:00

ДЮСШ-Жерм - ДЮСШ (Хорошів) - 12:30

ДЮСШ (Малин) - ДЮСШ-1 - 13:00

Гра за 5-6 місце - 13:30

Гра за 3-4 місце - 14:00

Гра за 1 місце - 14:30

Відкрита першість Черняхівського р-ну проходить за підтримки Черняхівської районної адміністрації, Черняхівської районної ради, Черняхівської районної федерації футболу, ДЮСШ, ДЮФК "Жерм".

2 лютого 2018р. відбудеться відкрита першість Черняхівського р-ну з футзалу серед дітей 2004-2005 р.н.

в смт. Головине. Початок змагань о 10:30.

Склад участників:

1. ДЮФК "Жерм" ;

2. ДЮСШ "Черняхів" ;

3. ДЮСШ "Малин" ;

4. ДЮСШ "Коростишів" ;

5. ДЮСШ "Коростишів-2" ;

6. Спортивний ліцей "Селянщина" ;

Результати ігор III туру турніру з футзалу пам'яті братів Тарнавських та В. Онікійчука.

1. "Маяк" - "Темп" 3 : 9

2. "Телеком" - ФК "Головине" - 1 : 7

3. "Ветерани" - "T.L. - Сали" - 2 : 6

4. ДЮФК "Жерм" - "Сокіл" - 7 : 6


ІСТОРИЧНИЙ КАЛЕНДАР: 2-3 ЛЮТОГО В ІСТОРІЇ ЧЕРНЯХІВЩИНИ

У лютому 1659 року – унаслідок невдалої облоги Зінькова успіхи армії Юрія Немирича були зведені нанівець. Основне військо гетьмана Івана Виговського повернулося на Правобережжя. Йдеться про московсько-українську (московсько-козацьку) війну 1658 – 1659 років. У грудні 1658 року, перегрупувавши війська, гетьманський уряд перехопив ініціативу: головні московські окупаційні війська опинилися заблокованими у Лохвиці. Отримавши підкріплення з Речі Посполитої та Кримського ханства, Виговський вирушив на Лівобережжя з метою відновити частково втрачений контроль над тими частинами Полтавського, Миргородського і Лубенського полків, у яких уже порядкували московські гарнізони.

Уся зима і перша половина березня 1659 року пройшли у постійних сутичках гетьманських і московських військ у прикордонних районах та періодичних — під Києвом. Під час походу гетьманському уряду вдалося відновити контроль над більшістю територій зазначених полків. Але остаточної перемоги Виговський домогтися не зміг - під московським контролем залишалось близько 10 українських міст. Вірні Виговському війська спільно з кримськими татарами і польськими підрозділами вибили з Лівобережжя війська Ромодановського.

Учасники таємної наради у лютому 1659 року погодилися, що з Виговським можна було б укласти угоду на підставі положень, апробованих у Гадячі. Щоправда, вона, на переконання радників царя, мала бути двостороння, без участі поляків і литовців. Разом із тим, вочевидь, аби бути більш переконливим на переговорах з українським керівництвом, боярину О. М. Трубецькому, котрий виряджався в Україну, було надано в розпорядження майже стотисячне царське військо.

Із 2 лютого по 13 березня 2011 року – проходив І-ий зимовий чемпіонат області з індор-хокею (хокею на траві). Він проходив у три етапи, два з яких були на базі Головинського ВПУНТу, один – в Іршанську Володарсько-Волинського району. У чемпіонаті брали участь три команди району: з Черняхова, Селянщини та Головиного. Дві команди юнаків – 1998-1999 та 2000-2001 років народження посіли треті місця у своїх вікових категоріях. Чимало сил і енергії доклали юні спортсмени, щоб у запеклій боротьбі увійти у трійку кращих. Їх випередили лише команди із Бердичева і Коростеня, які здобули в І і ІІ місця. Члени команд: Віктор Федорчук, Денис Янчевський, Леонід Грусевич, Іван Барашивець, Тарас Лук’янчук, Олег Болонкін, Владислав Чекмарьов, Денис Ничипорук, Вадим Менш, Ілля Черняк, Владислав Янчевський були надзвичайно раді своїй першій перемозі у такому чемпіонаті. Головний спеціаліст із питань спорту відділу сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Василь Васильків відзначив велику підготовчу роботу до чемпіонату з індор-хокею тренерів команд – Геннадія Гриневича (Черняхівська ДЮСШ), Олександра Сташенка (Селянщинський спортивний ліцей), Володимира Демчука (Головинська гімназія).

3 лютого 1932 року – у районі зривається план із м’ясозаготівлі: виконано лише на 16,9 %, іде масове саботування з боку сільрад, районного споживчого товариства та колгоспспілки.

3 лютого 2013 року - команда «Координат» Черняхівської гімназії здобула третє місце у Всеукраїнському турнірі з географії у Вінниці. У турнірі брали участь 28 команд із 15 регіонів України. Команду черняхівських гімназистів підготувала вчитель-методист Ірина Барицька. Капітан команди – Дарія Шлапак.

3 лютого 2014 року – революційна хвиля дісталася черняхівської районної ради. Депутати, усвідомлюючи відповідальність перед народом України і зважаючи на ситуацію в державі, на сесії районної ради об’єдналися в депутатську групу «Народна рада» в складі 14 чоловік. Група утворена у зв’язку з загрозою звуження обсягу конституційних прав і свобод громадян України. Головою «Народної ради» обрали Олександра Трохимчука (ВО «Батьківщина»).

У цей же час Фракція Партії регіонів у Черняхівській районній раді завимагала від «організаторів майдану прибрати з вулиць міста-героя Києва криміналітет та фашистських молодчиків» Про це вона заявила вустами голови Черняхівської райдержадміністрації Сергія Поліщука та депутата райради від Партії регіонів Наталії Кузьменко на останній сесії Черняхівської районної ради. Фракція Партії регіонів у Черняхівській районній раді запропонувала підтримати своє звернення до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів та Генерального прокурора України.