28 March 2024, 13:00 Житомир: °C
Наталія Сітченко
Журналістка

Свій до свого по своє

В Любарі нагороджували переможців щорічного конкурсу “Кращий роботодавець району — 2017р.

Не один рік вибудовувалась у Любарському районі система роботи з вивчення і регулювання проблем зайнятості населення, працевлаштування, соціальної підтримки непрацюючих. Вибудовувалась завдяки копіткій і професійній командній роботі Служби зайнятості і влади, де не було місця байдужості, відстороненості від потреб земляків і бюрократичної тяганини. От і підбиття підсумків щорічного районного конкурсу на звання “Кращий роботодавець 2017 року“ проходило під назвою — “Працюючи разом, ми допомагаємо багатьом людям влаштовувати своє життя”. За минулий 2017 рік районною службою було створено базу даних у кількості 1112 вакансій; 1072 з них було заповнено за рахунок тих жителів району, які потребували роботи.

“Конкурс ми проводимо у районі вп’яте, - розповідає директор Любарського районного центру зайнятості Віктор Михайлович Демиденко. - Вважаємо за необхідне публічно подякувати тим керівникам підприємств, організацій, установ, які у співпраці з нами бачать свій громадянський обов’язок і ставляться до нього з усією відповідальністю. Тому проводимо його як загальнорайонний захід з дотриманням найкращих традицій гостинності та шанування людей праці, якими так славиться любарська земля”.

На церемонії нагородження переможців конурсу були присутні виконавчий директор об’єднання роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе, заступник директора обласного центру зайнятості Віктор Зубрицький, голова районної державної адміністрації Леонід Кіндрась, голова районної ради Ігор Кучер, депутат обласної ради, генеральний директоа компанії «Вівад 09» (Романівський район) Ігор Ходак, голова Любарської селищної ради Любарської ОТГ — Володимимир Герасимчук, сільські й селищні голови, керівники місцевих підприємств та господарств.

Цьогоріч кращих роботодавців відзначали у семи номінаціях. Головним критерієм для визначення переможців були результати співпраці з районним центром зайнятості у різних напрямках діяльності. Номінованими були 45 підприємств різної форми власності, приватних підприємців та сільських рад. На сцену Будинку культури піднімається директор державного підприємства “Дослідне господарство “Нова перемога” Інституту сільського господарства «Полісся» Національної академії аграрних наук Олександр Якимець. Його підприємство можна по праву вважати флагманом економічного розвитку краю. Спеціалізуючись на вирощуванні зернових та виробництві м’ясо-молочної продукції, воно демонструє сьогодні значні темпи зростання багатьох показників господарської діяльності, яке досягається не в останню чергу через професійно побудовану кадрову політику. “Завдяки тісній співпраці зі службою зайнятості вдалося так організувати роботу з кадрами на нашому підприємстві, яке зацікавлене саме у сезонній роботі працівників відповідного профілю, що це дало свої позитивні результати. Наші земляки приходять на наше підприємство — по своє, отримати гідну зарплату за гарно виконану роботу.” О.І.Якимець отримав диплом переможця конкурсу “Найкращий роботодавець Любарського району 2017 року”. Диплом переможця та символічну статуетку отримали голова селянського фермерського господарства “Едельвейс” М.В.Марцун, директор ТОВ”Агролайн-Україна” П.О.Квашук, голова Любарської селищної ради Любарської АТГ В.М.Герасимчук, підприємець Л.П. Нагаюк (ТОВ”Агропрдукт”), директор ТОВ “Агро-Регіон-Любар” Л.П.Бачинська, виконавчий директор ТОВ”Любар-Інвест 2005” В.В.Мельницький.

Коментуючи подію, заступник директора обласного центру зайнятості Віктор Зубрицький зазначив: «Рейтинг роботодавців, успішних в бізнесі, задає певний рівень для регіональної економіки. Кращі практики, лідери в роботі з персоналом, цінність якого дедалі зростає, мають бути відомі. Тому так значимо сьогодні ми проводимо це захід. Проводимо з метою заохочення роботодавців до збереження діючих та створення нових робочих місць, збільшення кількості працюючих, підвищення ефективності виробництва, зменшення напруженості на ринку праці краю».

Минулого року обласною службою зайнятості працевлаштовано понад 33 тисячі громадян. Число роботодавців, з якими співпрацювали центри зайнятості області, збільшилося на 4,8% в порівнянні з попереднім роком та становила 7,2 тисячі. Кількість вакансій у базі даних збільшилася на 8% до 43,2 тис. одиниць.

Наталія Сітченко