29 March 2024, 15:05 Житомир: °C
Олена Галагуза
Нащо слова? Ми діло несемо. О. Ольжич

Вдавитися за 5 гривень

День, 12:37. Телефонує мама, пенсіонерка. Каже, що на зупинці вул. Князів Острозького підійшла до маршрутки №19 з моєю малою і буквально перед її носом водій закрив двері і поїхав геть. Занавіс.

Телефоную я ввечері перевізнику. Розумію, що це не він особисто вчинив, але не хочу розуміти істот, у яких немає нічого святого по відношенню ні до пенсіонерів, ні до малят. Мама додала, що водій молодий.

Але питання не у його віці. Тут уже не винні Порошенко, Гройсман чи ще бозна-хто, бо я і на виборах зустрічала молодь, яка продавала голоси, а один молодий синочок взагалі влаштував систему підкупу виборців. Мова про те, що в окремих житомирян немає елементарної поваги до рішень, які стосуються усієї громади.

Зараз перевізники розповідають, що не проти повернути вартість проїзду у розмірі 3 грн для всіх категорій населення (наразі це 5 грн, а пенсіонерам з 10-00 до 16-00 безкоштовно). Відказую, що гей-вей: рухайте це питання. Та й пенсіонери не проти платити адекватну вартість, аби їх не сприймали за бидло, як це за нагоди люблять підкреслювати водії. Я якось писала про лайфхак для літніх людей: на зупинках впритул вставати біля пасажирів, які будуть платити. Тоді маршрутки точно зупиняться.

Ну а поки маршрутки продовжують провокувати ненависть та зневагу. Чиновники мовчать. Пардон, блокують у соцмережах незгодних із ними містян, аби й далі жити у своєму ефемерному світі “реформ”.