25 April 2024, 08:27 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ПРО ОСТАННІ ПОДІЇ У ЧЕРНЯХІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Головинське ВПУ НТ ввійшло до Переліку закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри у 2018 році (наказ МОН від 27.02.2018 № 206)


У с. Видибор знесли Леніна

Після резонансних заяв в обласних ЗМі та спроб винести на сесію обласної ради питання демонтажу погруддя В. І. Леніна, що знаходився у Видиборі. Сільське керівництво поспіхом випирежуючи ситуацію знесло Леніна. Сталось це після відвідин села посланців із всеукраїнських телеканалів у понеділок 26 лютого.


У Черняхівському районі стає все більше жертв укусів скажених лисиць. Нещодавно черговою жертвою став 53-річний житель с. Плехів, який після зустрічі з твариною, опинився у лікарняному ліжку. Натомість медики кажуть, що вакцини вже немає.

21 лютого 2018 року лиса, що вкусив чоловіка було забито. При лабораторному дослідженні головного мозку лисиці виявлено сказ.

Сказ – гостра вірусна хвороба тварин і людини, що характеризується ознаками поліенцефаломієліту та за відсутності вчасної допомоги, абсолютною смертністю.

23 лютого проведено позачергове засідання надзвичайної протиепізотичної комісії на якій вирішено: ввести карантинні обмеження та затвердити план заходів по ліквідації сказу на території с.Плехів. Мисливці не квапляться робити масовий відстріл, тому що для це дороге задоволення, а в держави грошей на такі випадки передбачено небагато.


У Районному суді пройшла нарада з присяжними
26 лютого, у залі судових засідань Черняхівського районного суду пройшла спеціальна інформаційна нарада з присяжними районного суду.
Нараду проводив керівник апарату суду Олена Супруненко.
Серед основних питань які обговорювались були наступні:
- Виконання і застосування Закону України "Про судоустрій і статус суддів", в частині Присяжний, ст. 63 - 68;
- Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

У Черняхові легковик влетів під стоячу вантажівку

27 лютого близько 10 години ранку поблизу ощадбанку в центрі Черняхова сталось серйозне ДТП. 53–ох річний водій легкового автомобіля ЗАЗ перебуваючи у нетверезому стані не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з вантажівкою. На щастя обійшлося без жертв. На правопорушника складено адмінпротокол за ознаками вчинення адміністративного правопорушення передбачених ст. 124 та ч. 1, ст. 130 КУпАП.


Поліція виявила та вилучила у 45-ти річного жителя Черняхова заборонений наркотичний засіб

23 лютого дільничими офіцерами Черняхівського відділення поліції у 45-ти річного раніше не судимого жителя райцентру під час проведення санкціонованого обшуку у його домоволодінні було виявлено та вилучено заборонений наркотичний засіб.Як пояснив підозрюваний ,даний засіб він зберігав для себе без мети збуту.

По даному факту відкрито кримінальне провадження .За ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 309(Незаконне виробництво ,виготовлення ,придбання ,зберігання,перевезення чи пересилання наркотичних засобів,психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Дана стаття передбачає покарання позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.


Депутати Черняхівської селищної ради підтримали ініціювання Черняхівської ОТГ

Черняхівська селищна рада одноголосно (17 за) прийняла рішення про надання згоди щодо добровільного об'єднання навколо містечка Черняхів. Це старт процесу об’єднання у районі. Наразі запрошення для створення ОТГ буде надіслано всім сільським та селищним радам району, які ще не об’єднанні, а також Топорищинській сільській раді Хорошівського району. 23 позачергова сесія селищної радивідбулась 21 лютого 2017 року.


На скільки за рік поменшало жителів у районах Житомирської області ?

У Житомирській області станом на 1 січня 2018 року кількість наявного населення складає 1 млн 231 тис. 239 осіб, а постійного – 1 млн 232 тис. 008 осіб

Про це інформує головне управління статистики у Житомирській області.
«Станом на 1 січня 2018 року загальна кількість осіб, наявного населення, яка проживає на території Житомирської області становить 1 млн 231 тис. 239 осіб. У порівнянні з минулим роком, населення області зменшилося. Так, станом на 2017 рік у Житомирській області проживало 1 млн 240 тис. 482 особи. Станом на початок року в Житомирі проживає 266 тисяч 936 осіб, у Бердичеві – 76 тисяч 229 осіб, у Коростені – 63 тисячі 525 осіб, Малині – 26 тис. 204 особи та у Новограді-Волинському – 56 тисяч 288 осіб», - повідомляють статисти.
Нагадаємо, у 2017 році в Житомирській області населення скоротилося на 9243 особи.
У 2016 році чисельність населення у Житомирській області зменшилась більш ніж на 7 тисяч. Загальна кількість населення України становила – 42 млн 584 тисячі 500 осіб.
Населення Черняхівського району майже за рік зменшилось на 208 чоловік.
Якщо станом на середину минулого року у районі проживало 28 317 осіб, то на 1 січня 2018 року населення Черняхівщини становить 28 109 жителів відповідно. Повідомляє сайт «Житомирінфо».


23 лютого в райдержадміністрації відбулося чергове засідання колегії

23 лютого під головуванням голови районної державної адміністрації Жилінського М.І. відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації.
Про хід виконання цільової Програми щодо забезпечення та захисту прав дітей у Черняхівському районі на 2017-2018 роки поінформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Максимчук З. В.P80223-100440
На виконання програми з метою поліпшення становища і соціального захисту прав, свобод і законних інтересів дітей спрямовані спільні зусилля служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти райдержадміністрації, Черняхівського відділу поліції Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області, Черняхівського територіального медичного об’єднанням, комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Черняхівської районної ради, сільських та селищних рад.
В районі проживає 98 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,функціонує 5 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей.
45 опікунів, піклувальників виховують 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
11 сімей виховує 15 усиновлених дітей.
Проживання дітей в таких сім’ях перебуває на контролі в службі у справах дітей райдержадміністрації.
Сім’ї отримують державну соціальну допомогу на дітей.
Під опікою районних служб знаходиться 146 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах. У 2017 році 4 батьків позбавлено батьківських прав відносно 7 дітей. За неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дітей до адміністративної відповідальності притягнуто 14 батьків.P80223-103501
Про хід виконання комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Черняхівському районі на 2017-2020 роки поінформувала т.в.о. начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Дятел І. В.P.
Підприємницьку діяльність в районі здійснює 975 суб’єктів, в тому числі 159 юридичних та 816 фізичних осіб-підприємців. Найпоширенішими організаційно-правовими формами господарювання є: товариства з обмеженою відповідальністю (63%), фермерські (21%) та приватні підприємства (16%).
На малих та середніх підприємствах району зайнято 1,4 тис. осіб, щороку реалізується продукції, товарів, послуг на суму 600,0 млн.грн.
Вагомий вклад в економіку району вносять приватні підприємства ПІІ ТОВ «Даніко», ТОВ «ДП «Рельполь Альтера», філія ПАТ «ДПЗКУ» «Черняхівський елеватор», « ТОВ «Юро Ламбер», ТОВ «Аленруд», ТОВ «Агростем», ТОВ «Укр-Агро РТ», ТОВ «МГМ АГРО», ТОВ «Агрорегіон Житомир», ПП «Жерм», ПП «Некрашів», ПАФ «Дружба», ДП «Дан – Мілк», на яких зайнято більше половини всіх працюючих на підприємствах.
У 2017 році середня заробітна плата збільшилась на 56 % і становив 7,2 тис.грн.
Суб’єкти підприємництва до бюджетів всіх рівнів сплатили податки на суму
95,5 млн.грн.
9 підприємствами з іноземним капіталом залучено 1,8 млн. доларів США прямих іноземних інвестицій.
Підприємствами за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 62,5 млн.грн. капітальних інвестицій.
Обсяг експорту товарів за 9 місяців 2017 року склав 15,5млн. доларів США.
Торгівельні послуги в районі надають 130 магазинів і кіосків, 7 аптек та аптечних пунктів, 4 АЗС. Працюють 15 кафе, 2 ринки.
З метою забезпечення розвитку підприємницької ініціативи,
залучення суб’єктів підприємницької діяльності до участі у формуванні державної політики у сфері підприємництва в районі діє громадська організація «Конгрес роботодавців Черняхівщини», громадське об´єднання «Асоціація каменярів Черняхівщини». З суб’єктами малого і середнього підприємництва на території району також активно співпрацюють відділення банків, Асоціація фермерів та приватних землевласників, Спілка пасічників.
Реформовано систему надання адміністративних послуг, видача документів дозвільного характеру здійснюється за принципом «єдиного вікна».
З даних питань порядку денного колегії прийнято відповідні рішення. Із сайту Черняхівської РДА.


Розвиток економіки району у 2017 році

Вагомий вклад в економіку району вносять приватні підприємства ПІІ ТОВ «Даніко», ТОВ «ДП «Рельполь Альтера», філія ПАТ «ДПЗКУ» «Черняхівський елеватор», « ТОВ «Юро Ламбер», ТОВ «Аленруд», ТОВ «Агростем», ТОВ «Укр-Агро РТ», ТОВ «МГМ АГРО», ТОВ «Агрорегіон Житомир», ПП «Жерм», ПП «Некрашів», ПАФ «Дружба», ДП «Дан - Мілк» на яких зайнято біля половини всіх працюючих на підприємствах. На цих підприємствах постійно зростає рівень заробітної плати. За минулий рік її рівень збільшився на 56 відсоткових пунктів і становив 7,2 тис.грн., що на 38 % перевищує середньорайонний показник та на 20% обласний.
За 2017 рік від суб’єктів підприємництва до бюджетів всіх рівнів сплачено 95,5 млн.грн. податків , що в загальній сумі надходжень по району становить 55,1%.
У минулому році в районі працювало 9 підприємств з іноземним капіталом. Ними залучено 1,8 млн. дол.США прямих іноземних інвестицій. Приріст за 2017 рік становив 195,1 тис.дол.США.
Підприємствами та організаціями району за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 62,5 млн.грн. капітальних інвестицій, що в порівняльних цінах становить 260% обсягу відповідного періоду 2016 року.
Переважним джерелом фінансування інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій.
У 2017 році ПІІТОВ «Даніко» розпочато впровадження таких інвестиційних проектів, як введення в експлуатацію виробничого цеху площею 1200 м ² та запуск лазерної установки по порізці металу. Філія «Черняхівський елеватор» на млиновому комплексі відновила лінію виробництва манної крупи, оновлено лабораторне обладнання. ТОВ «Юро Ламбер» придбало верстати, що дало можливість розширити виробничі процеси. ТОВ «Грін Ленд Славута», ПП «Жерм» проводять реконструкцію тваринницьких приміщень з метою нарощування потужностей по вирощуванню свиней та збільшенню виробництва свинини.

В минулому році відбулося 10 робочих зустрічей на бюджетоутворюючих підприємствах основного кола району, а саме: ТОВ «ДП Рельполь Альтера», філії «ДКЗПУ» «Черняхівський елеватор», ПАТ «Головинський Граніт», ТОВ «Ресурс Трейдинг Україна», ТОВ «Юро Ламбер», ПІІ ТОВ «Даніко», ТОВ «Біембісі Граніт», філія ВП Осники ПАТ «Петроімпекс», ТОВ «ВІК-ПОЛ», ТОВ «ДАН-МІЛК». В ході зустрічей обговорено важливі питання щодо формування стратегії розвитку громади на довго та короткотривалу перспективу, можливості залучення коштів для освоєння проектних ідей за напрямами, вивчення можливих шляхів взаємодії, визначення стратегії укомплектування робочих місць на перспективу та надання соціальних послуг незайнятому населенню громади.


Перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ медики фіксують ще в 7 районах Житомирської області

З початку епідсезону (з 40 тижня 2017р.) в Житомирській області на грип та ГРВІ захворіло 123784 особи. Про це 26 лютого повідомило відділення організації епідеміологічних досліджень Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». «Протягом останніх 5-ти тижнів відмічалось поступове зростання захворюваності. Але за останній тиждень (8-й тиждень року), в порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 16,2%. Зниження захворюваності відбулося як серед дитячого так і дорослого населення. На 8-му тижні року зареєстровано 9318 випадків захворювань, інт.пок. 750.7 на 100 тис.населення, що на 12,2% вище епідемічного порогу (669.0). Перевищення епідемічного порогу захворюваності відмічається в 7 районах області (Брусилівський, Коростенський, Малинський, Овруцький, Радомишльський, Романівський та Черняхівський райони)», – йдеться у повідомленні.

За останній тиждень захворіло 6075 дітей (65,2% від всіх захворілих). Найвищий показник захворюваності серед дітей 15-17 років – 2664.1 на 100 тис. дітей даної групи. Госпіталізовано 394 хворих, з них 304 (77,1%) дітей.


У Житомирі назвали переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року-2018»

У Житомирі підбили підсумки та нагородили переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року-2018».

Нагородження відбулося сьогодні, 23 лютого, в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Високі показникі також і у наших вчителів.

Так в номінації «Фізика»3-є місце здобула Кирийчук Олеся Василівна, вчитель Черняхівської ЗОШ І-ІІІ ст..

3-є місце «Німецька мова» Людмила Петрівна Марчук.

Вчитель фізики зазначеного навчального закладу Євпак Василь Ярославович став фіналістом у відповідній номінації посівши 4- у сходинку.

Серед кращих також вчитель української мовиі літератури Черняхівської школи Валентина Андріївна Каллер.


У Новополі відбувся схід села

Зібралися місцеві жителі, депутати громади, керівництво та представники району.Голова Вільської ОТГ прозвітував перед новопільцями про свою роботу за 2017 рік. Петро Віталійович розповів про діяльність громади, доходи та проекти, які вже вдалося реалізувати. Варто зазначити, що бюджет за 2017 рік виконано на 115%, а це є неабияким плюсом у становленні та розвитку громади.

Серед основних досягнень громади за минулий рік є встановлення металопластикових вікон у Ксаверівському адмінбудинку та дошкільному закладі, термосанація Вільського адмінбудинку. Нові металопластикові вікна також встановлено у Новопільській школі. Кошти з держбюджету саме на це були залучені за сприяння народного депутата України Павла Дзюблика. Посприяв народний обранець і з вивезенням відсіву для ремонту доріг.

На сході села були присутні керівники Черняхівського району. Наталія Куліш "Моя Житомирщина".


Завершився турнір з футзалу пам'яті братів Тарнавських та В. Онікійчука

Результати півфінальних ігор:
1. "T.L. - Сали" - "Темп" - 7 : 4
2. "Сокіл" - ФК "Головине" - 3 : 2
Матч за 3 місце:
"Темп" - ФК "Головине" - 4 : 7
Матч за 1 місце:
"T.L. - Сали" - "Сокіл" - 13 : 1
Отже, 1 місце в турнірі здобула команда "T.L. - Сали".
2 місце - "Сокіл" (Високе). 3 місце - ФК "Головине".
Кращим воротарем турніру став Глущенко Анатолій
Кращим нападаючим став Бабак Максим.
Кращим захисником турніру став Бондарець.
Кращим гравцем турніру визнано Пахомова Віталія.

Повідомляється на сайті Черняхівської РДА.


25 лютого в місті Коростені відбувся турнір з футзалу "Древляночка" серед дівчат 2001-2004 р.н.
Наша команда ДЮСШ (Черняхів) також приймала участь в турнірі за вихід в півфінал команда програли команді з Коростенського району з рахунком 4 : 3.
Команда показала змістовну гру, адже за команду грали дівчата на 1-2 роки менші чім учасниці турніру з інших команд.
Тренер команд Гриневич Геннадій.


27 лютого Житомирський державний університет імені Івана Франка відвідала делегація освітян Черняхівського району на чолі з Григорієм Сташенком
50 директорів шкіл та дошкільних закладів, методистів та вчителів обговорювали питання підготовки майбутніх педагогів, про класичні спеціальності та плани на майбутнє. Завершилася зустріч екскурсією по Університету.


ФК“Граніт”захопила лідерство у Чемпіонаті Житомирської області серед ветеранів 40+

17 лютого розпочався Чемпіонат Житомирської області з фут залу серед ветеранів у віковій категорії “40+”. У цьогорічному розіграші турніру беруть участь 7 команд, серед яких житомирські “Іоланта”, “Старт” й “Авіатор”, СК “Коростень”, СК “Бердичів”, черняхівський “Граніт” і збірна Житомирської області 55+.

Найкращий старт у Чемпіонаті продемонстрували ветерани “Коростеня” та “Граніту”, які мають у своєму активі по дві перемоги й ділять між собою перших дві сходинки у турнірній таблиці.

Результати зіграних матчів:

«Іоланта»«Граніт» 1:5

збірна Житомирської обл. 55+ –« Граніт» 0:4