24 April 2024, 02:37 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

ЦНАП Житомирської РДА першим в області почав оформлення біометричних паспортів та id-карток

Центр надання адміністративних послуг Житомирської райдержадміністрації – перший ЦНАП Житомирщини, де можна оформити біометричний закордонний паспорт та id-картку. Тут надають ще майже півтори сотні різноманітних послуг.

Перший біометричний паспорт оформлено у лютому. Щодня до Центру надання адміністративних послуг приходить близько 50 громадян. Переважно – це жителі Житомирського району. Проте біометричний закордонний паспорт тут можуть отримати всі, незалежно від місця проживання. Цю послугу тут почали надавати першими серед усіх ЦНАПів області.

«Id-картки ми видаємо тільки жителям району, бо там має значення місце проживання. А біометричні паспорти ми надаємо всім, незалежно від місця проживання. Ми перший ЦНАП, який це надає», - каже начальник ЦНАП Житомирської райдержадміністрації Ігор Палій.

Оформлення біометричних паспортів – найпопулярніша послуга. За нею приходять більше половини усіх відвідувачів. Надає ЦНАП також консультації із земельних питань. Для цього налагоджена співпраця з Міськрайонним управлінням Держгеокадастру.

Для зручності клієнтів тут поставили термінал оплати послуг.

За березень поточного року ЦНАП Житомирської райдержадміністрації надано послуг на 98 тисяч гривень. Проте через правову колізію, гроші потрапляють у бюджет міста, а не району.

Відзначимо, що на робоче місце з оформлення документів, що посвідчують особу витрачено 254,8 тис. грн. з районного бюджету. Додатково 134 тис. грн. витрачено на обладнання каналу спеціального зв’язку і наразі є потреба у проведенні комплексної державної експертизи каналу. На це потрібно 31 тис. грн. Оренда каналу щомісячно потребує виплати 7 тис. грн. Загалом сума затрат на цей проект з ремонтом приміщень склала орієнтовно 520 тис. грн.