29 March 2024, 07:21 Житомир: °C
Матвій Хренов
Житомирянин

МОЯ МРІЯ - ЖИТОМИР, ЯК МІСТО ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЛЮДЕЙ

Чи є життя після мерії…)))

Як виявляється є, і наразі працюю генеральним директором медичного центру "Відновлення", і маю чудовий сон та апетит.

Нещодавно я провів дводенний тренінг для студентів політехнічного університету на тему прикладного менеджменту. Слухачі мені задали декілька важливих запитань, про які захотілось розповісти.

Перше, що мене питали – в чому моя мотивація, чому я вирішив провести тренінг.

Но цьому хотілося б зупинитись детальніше. Мотивація починається із цінностей. В бізнесі важлива для мене цінність це розвиток, як мене особисто, так і моєї організації. В громадській діяльності так само. Важливий саме РОЗВИТОК. Я дуже люблю місто Житомир і вважаю, що місто перспективне тільки тоді, коли в ньому є молодь, яка залишається в місті жити і працювати, здатна розвивати місто і створювати щось нове, сучасне і актуальне. Надати поштовх для молоді є найбільшим моїм досягненням. Це те, на що я готовий витрачати власний час - на базі Житомирських вишів або деінде, проводити такі тренінги, стратегічні сесії, навчальні модулі для наших студентів. Їх основна задача - поділитися своїми знаннями, надихнути молоду людини, дати їй повірити в те, що її можливості обмежені лише її фантазією. Розповісти про основи практичного менеджменту. Причому для мене менеджмент це не теоретична, а практична наука. Закони менеджменту універсальні і стануть в нагоді кожній людині, незалежно від сфери діяльності, і необов'язково бути великим керівником, щоб їх впроваждувати в щоденне життя і втілювати їх навіть на опбутовому рівні. Тому це важливо з точки зору розвитку молоді, житомирян, які завтра, через рік або через десять років творитимуть Житомир. Я сподіваюся, робитимуть його живим, успішним та динамічним.

Як приклад хочу навести презентацію візії міста Львова, на якій я нещодавно був присутнім. Під час презентації та обговорення свого бачення міста у майбутньому львів'яни вже не говорять про розвиток окремого кластеру чи галузі. Вони говорять про те, що місто має бути креативним, місто має бути тим місцем, де людина може розвиватися, мати гарне дозвілля та проводити час.

Я повністю поділяю таке бачення розвитку міста і готовий витрачати свій час на створення такого міста у нас. Більше того, я робитиму все, що в моїх силах для цього.

Що мене потішило, так це те, що наша молодь дуже жваво відгукнулася на таку ініціативу: підходили, задавали питання, спілкування проходило дуже жваво і динамічно. До слова сказати, я не вірю в лекції. Вважаю, що практикуми, відпрацювання ситуацій, безпосереднє застосування на практиці певних знань набагато дієвіші та більш еффективні.

Бачачи щиру зацікавленість, готовий активно працювати у цьому напрямку. Бо на моє глибоке переконання лідерів багато не буває, а в нашій ситуації, з цим реально біда. І лідер - це не той, що сидить і розповідає розумні речі. Це та людина, яка здатна створити ідею, зібрати команду однодумців і спільними зусиллями втілювати в життя проекти і задуми. Як не крути, а майбутнє за молоддю.