24 April 2024, 19:44 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Апарат Житомирської райдержадміністрації дав старт загальнорайонній акції зі збору коштів на придбання комп’ютерного томографа

14 травня, після розгляду звернення головного лікаря КУ «ЦРЛ» щодо фінансової підтримки реалізації проекту з придбання для установи комп’ютерного томографа, на загальних зборах працівників апарату райдержадміністрації було прийнято одностайне рішення щодо перерахування одноденного заробітку для акумулювання коштів на придбання цього дороговартісного обладнання. Цього ж дня до ініціативи долучився й виконавчий апарат Житомирської районної ради, на зборах якого також було прийнято рішення про перерахування середнього одноденного заробітку працівників на благодійний рахунок зі збору коштів на придбання комп’ютерного томографа для КУ «ЦРЛ». Подібні рішення наразі обговорюються колективами структурних підрозділів адміністрації, установ та організацій, бізнесових структур району.

Придбання томографа для КУ «ЦРЛ» дасть змогу забезпечити ранню діагностику захворювань та оперативне лікування мешканців району. Використання даного обладнання дозволить покращити лікувально-діагностичний процес, пришвидшити діагностику у нетранспортабельних хворих з невідкладними станами, провести максимальний обсяг досліджень при підозрі на онкопатологію, туберкульоз, цереброваскулярні захворювання, хвороби опорно-рухового апарату тощо. Загалом на проект потрібно зібрати 12-15 млн. грн.

Робота щодо організації співфінансування проекту придбання нового комп’ютерного томографа вже триває. На червневій сесії районної ради з районного бюджету планується виділити на проект 1 млн. грн., не меншу суму планується спрямувати на придбання й після перевиконання райбюджету за І півріччя 2018 року. Це питання буде розглянуто й на найближчих сесіях селищної, сільських та сільських рад ОТГ.

Питання про виділення коштів планується розглянути на зборах колективів крупних державних підприємств, зокрема - ДП «Житомирське лісове господарство», Житомирського військового лісгоспу та Житомирського бронетанкового заводу.