29 March 2024, 14:50 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

Третій рік поспіль Житомирський район підтверджує звання кращого серед районів в області

За результатами моніторингу та оцінки результативності діяльності райдержадміністрації за І квартал 2018 року, які здійснено відповідно до доручення голови ОДА від 24.02.2016 №0931/42/2-16 «Щодо проведення моніторингу та оцінки результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення» Житомирський район знову визнано кращим серед районів області.

У районі проводиться ґрунтовна робота щодо аналізу процесів соціально-економічного розвитку та докладаються відповідні зусилля щодо покращення його основних показників. Робота спрямована на результат, і керівництво райдержадміністрації покладає серйозні надії на утримання лідируючих позицій району як за результатами діяльності за півріччя, так і за результатами 2018 року загалом.

Оцінка за перший квартал проведена за 26 показниками, визначеними у додатку 1 до Доручення, що характеризують ситуацію у соціально-економічному розвитку районів та міст обласного значення за 5 напрямами (економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури).

За результатами оцінки результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення за січень-березень 2018 року з 1 по 5 місця посіли м. Малин (1), Житомирський район (2), м. Житомир (3), Новоград-Волинський район (4), Малинський район (5).

Район увійшов до п’ятірки лідерів за напрямами «Розвиток інфраструктури» (1 місце), «Ефективність ринку праці» (3 місце), та «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» (4 місце).