20 April 2024, 19:26 Житомир: °C
Наталія Сітченко
Журналістка

​Говоримо: у добру путь !


Відгомонів денний табір книголюбів, який діяв протягом літа у Центральній бібліотеці ім.В.Земляка Централізованої бібліотечної системи м.Житомира, представляючи перший в Україні успішний досвід такої організації дитячого відпочинку влітку. Завтра вихованці табору вирушають до школи. Закриваючи останню табірну зміну, директор ЦБС м.Житомира Лариса Харчук сказала: « Наша дружба сьогодні не закінчується. Двері міських бібліотек відкриті для вас завжди ! А сьогодні ми говоримо: у добру путь,дорогі наші книголюбчики !"

«Наші найкращі ! Ми вже сумуємо за вами !» Ці зворушливі слова на сторінці Централізованої бібліотечної системи у Фейсбуці написала завідуюча бібліотекою-філіалом №7, координатор дитячого табору книголюбів, Катерина Бабенко. Скажемо по секрету, це вона у яскравому сонячному костюмі винахідливої Сімки з дитячого мультфільму «Фіксики» зустрічала кожну табірну зміну, даруючи дітлахам свою посмішку, бажання подружитися, а ще - цукерки з гарного кошика. І вони справді дружили – бібліотекарі-вихователі і діти. Вони разом читали, подорожували, брали участь у конкурсах і майстрували. І вчилися по-справжньому любити книгу, ставши за час перебування у таборі, членами великої книжкової родини. Сподіваємось, що це допоможе вихованцям табору стати переможцями на шляху до знань.

А вчора в прес-центрі міської ради відзначаючи організаторів літнього відпочинку дітей обласного центру, міський голова С.І.Сухомлин вручив нагороди працівникам Централізованої бібліотечної системи м.Житомира за діяльність по організації денного Табору книголюбів.

За професійну організацію роботи шкільного табору, значний внесок у вдосконалення системи відпочинку дітей м.Житомира, високий професіоналізм, ефективне використання новітніх технологій та організацію змістовного дозвілля дітей відзнаками Житомирської міської ради нагороджено:

– директора табору з 1 по 3 зміну, бібліотекаря сектору читального залу Центральної міської бібліотеки ім. В. Земляка Інну Олександрівну Цапану;

- директора табору з 4 по 5 зміну, завідувача бібліотеки-філіалу №8 Наталію Павлівну Опанасюк.

- координатора табору, завідувача бібліотеки-філіалу № 7 Катерину Леонідівну Бабенко;

– заступника директора табору, бібліотекаря бібліотеки-філіалу №1 Вікторію Віцентівну Гнатюк.