28 March 2024, 12:35 Житомир: °C
Юрій Огірчук
Політолог, начальник організаційного відділу апарату Житомирської РДА

У Житомирському районі активно розвивається дитячий футбол

Керівництво райдержадміністрації та районної ради спільно з районною федерацією футболу продовжує вживати заходів щодо подальшого розвитку дитячого футболу у районі та виведення даного виду спорту на принципово новий інституційно-організаційний рівень.

Нагадаємо, що нещодавно на базі Озерненської гімназії було відкрито міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям та проведено Кубок Житомирського району з футболу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Це вже сьомий такий майданчик у Житомирському районі, причому п’ять з них відкрито у 2018 році. Майданчик побудовано в рамках виконання бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». Загальний кошторис – 1,5 млн. грн. З державного бюджету було передбачено фінансування на рівні 50% (750 тис. грн.).

У планах на 2018-2019 роки будівництво ще семи таких об’єктів у районі. Планується покращити спортивну базу в Левкові, Троковичах, Денишах, Пісках, Глибочиці, Гадзинці та Березині.

Варто нагадати й про те, що лише упродовж січня-вересня поточного року у районі втричі збільшилася кількість футбольних секцій.

Великий інтерес у громадськості викликає й останній із спільних проектів райдержадміністрації та районної федерації футболу. Остання вже провела прийом заявок на участь у Шкільній Футбольній Лізі Житомирського району з футболу 2018 року. До змагань залучаються футбольні команди (хлопців і дівчат), сформовані з учнів 5-11 класів (дві вікові категорії: 5-7 класи та 8-11 класи) загальноосвітніх навчальних закладів Житомирського району. Чемпіонат у цій лізі проводитиметься двічі на рік – весною та восени. Орієнтовна дата початку стартових змагань – 29 вересня 2018 року.