19 April 2024, 03:35 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

ДО ОБОРОНИ РІДНОГО КРАЮ ЗАВЖДИ ГОТОВІ

ДО ОБОРОНИ РІДНОГО КРАЮ ЗАВЖДИ ГОТОВІ!

29 вересня черняхівські військовозобов'язані та резервісти успішно повернулись з 10-ти денних військових зборів резервного 4-го окремого стрілецького батальйону територіальної оборони м. Житомира.

Даний батальйон є основоною структурною одиницею бригади територіальної оборони Житомирської області

Збори проходили з 20 по 29 вересня на базі військової частини А3814 (12 -го окремого полку оперативного забезпечення)

Протягом 10-ти днів військовозобов'язані освоювали теоретичні та практичні знання та навички. До навчальної програми увійшли : охорона важливих об'єктів та комунікацій, розгортання та несення служби на блокпостах, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, незаконно утвореними збройними формуваннями та мародерами, підтримання безпеки та правопорядку у районі формування та багато іншого.

Всі наші земляки у кількості 19 осібякі повністю пройшли курс підготовки були відзначенні подяками та грамотами від керівництва обласного військового комісаріату.

Загалом у зборах прийняло участь понад 460 чоловік.

4 жовтня 2018 року відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 02 жовтня 2018 року №349 «Про проведення «Дня бійця територіальної оборони» з військовозобов’язаними підрозділів територіальної оборони» спільно із районним військовим комісаріатом проведено урочистий мітинг, присвячений Дню бійця територіальної оборони.

Кращих бійців також нагороджено грамотами, подяками районної державної адміністрації, районного військового комісаріату та вручено цінні подарунки.

З привітальним словом до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Микола Жилінський .

Присутніх привітали працівники культури.

Своїми враженнями з читачами виявили бажання поділитись деякі учасники подій:

«Ці десять днів пройшли для мене дуже корисно. Ми займались підготовкою в умовах найбільш наближених до бойових. Я тут навчився дуже багатьом корисним речам, які можуть стати в нагоді не тільки під час бойових дій, а й в цивільному житті. Тепер впевнено можу сказати, що у разі необхідності я завжди буду готовий стати до строю та професійно захистити свій народ», - розповів секретар Селецької сільської ради Ігор Білоус.

«Одна справа - книжки і розповіді, а друга – побачити все на власні очі і спробувати. Окрім стрільби и побачили, як організовуються блокпости. Тепер ми бачимо вектор, куди рухатися і як проводити такі заходи на місцях. Цікаво ще те, що нам усе це показували резервісти, яких ми колись на такі збори і відправляли», – поділився враженнями від перебування на зборах вчитель Високівської гімназії Юрій Балан.

«Для мене, як учителя важливо було подати для моїх учнів особистий приклад практичного патріотизму, високого морального духу та чоловічої відваги, саме тому я виявив бажання взяти участь у цих військових зборах. Також дуже вразили розповіді офіцерів, учасників «АТО», їх досвід дуже корисний, вони мене надихають і стимулюють до захисту Батьківщини», - коментує свою участь у заходах викладач Головинського ВПУНТу Антон Ковальчук.

«Такі збори обов’язково потрібно проводити, адже бачиш все і відчуваєш на собі. Це такий заряд адреналіну! Ми тепер уміємо не тільки надавати першу медичну допомогу, знаємо, як діяти в екстрених ситуаціях, а й навчилися чи відновили навички стріляти з «калаша», а тому рекомендую молодим хлопцям не боятись подібних зборів - розповідає депутат Оліївськоїсільської ради Артем Морозюк.

«Ми пройшли інтенсивний курс навчання, в нас майже не було вільного часу. Я вже вдруге на зборах тер-оборони. У порівнянні з минулим роком зараз організація навчання набагато ефективніша, стало більше часу приділятись тактичній, вогневій підготовці та практичному застосуванню автоматичної зброї», - поділився своєю думкою солдат, мешканець Черняхова Олександр Дядьо.СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.

СвÑÑлина вÑд ЮÑÑÑ ÐалаÑевиÑа.



Підготував учасник подій, кореспондент газети Юрій МАЛАШЕВИЧ