29 March 2024, 13:45 Житомир: °C
Олена Галагуза
Нащо слова? Ми діло несемо. О. Ольжич

Містечкова мафія у Житомирському районі. To be continued

Директор, який смикав за волосся ученицю, досі працює у школі c. Висока Піч Житомирського району, але вже має статус "екс". Так, йому натякали, що краще іти, але він невблаганний: вчителює. Можете уявити, яку "повагу" до нього плекає колектив та особливо учні. Після цієї ситуації чимало учнів пішли вчитися у сусідню школу. Донька директора, яка охороняла школу і за її присутності у навчальному закладі пограбували кабінет інформатики, досі не понесла відповідальності. Я мовчу про появу на уроках нетверезих вчителів, які є родичами екс-директора.

Ось вам приклад типової мафії на містечковому рівні. На всіх рівнях заблокували законне рішення щодо звільнення горепедагога. До речі, та нахабана начальниця управління освіти, яка вдавала стурбованість (читай лояльність), а дефакто і деюре захистила забіяку, звільнилася. Реакція поліції: там не знайшли складу злочину (хоча були свідчення очевидців), а переклали відповідальність на управління освіти. Отаке замкнене коло.
Але я познайомилася з прекрасними людьми. "Нащо тобі та Висока Піч? Це ж не твій округ", - дехто мені казав. Так, це округ інших, які навіть пальцем не поворухнули, щоб підтримати дітей. А для мене в таких випадках окружних обмежень немає.
Ну прибрали забіяку із посади директора, але наша маленька боротьба триває. Триває, акцентую на цьому.