29 March 2024, 17:05 Житомир: °C
Юрій Малашевич
Громадський діяч

СВЯТО ЧЕРНЯХІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ

Більше 40 років пройшло від моменту об’єднання двох черняхівських шкіл у приміщенні нової Черняхівської школи і 15 років з того часу , як вона набула статусу гімназії.
Як перлина до перлини на вишуканому намисті, так рік за роком нанизані на срібну нитку життя будні і свята цього навчального закладу. Скільки дитячих очей бачили його вікна, скільки дитячих голосочків чули його стіни... Школа, а згодом і гімназія, як добра матінка – голубка, збирала щороку під своє тепле крило пташенят – вихованців. Навчала, любила, виховувала, благословляла в далекі світи.
Незмінним був і залишається лише той факт, що гімназія, існує і що її вихованці - це її слава і гордість. І як би далеко вони не були, в які б неблизькі світи не заносила їх доля, та в своїх думках і спогадах вони часто поруч із нею - рідною й дорогою.
14 грудня відбулося свято Черняхівської гімназії. Велика зала районного будинку культури була повною: батьки, вчителі, гості: народний депутат України ПавлоДзюблик, голова РДА Микола Жилінський, заступник голови РДА з гуманітарних питань Людмила Заворотнюк, депутати Житомирської обласної ради Григорій Сташенко, Андрій Руденький та інші.
Із привітальним словом до гостей та запрошених звернувся директор гімназії Микола Сироїд, який ось уже більше як 30 років очолює цей навчальний заклад. Микола Антонович прозвітував за рік роботи. Він зазначив, що протягом тривалого часу Черняхівська гімназія – серед шкіл із найкращими результатами з предметних олімпіад, конкурсів захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, мистецьких конкурсів та спортивних змагань. Приймали відзнаки 54 гімназисти - лауреати щорічної гімназійної відзнаки "Золоте зерно", не оминув стороною педагогів, які підготували призерів олімпіад і конкурсів.
Пишається школа й учительськими династіями. Відзначив директор гімназії професійну роботу команди своїх заступників, вчителів та представників обслуговуючого техперсоналу.
Голова райдержадміністрації Микола Жилінський привітав педагогічний колектив та учнів гімназії, зокрема висловив щиру подяку педагогам за те, що вони старанно навчають і виховують дітей, відкривають їм світ пізнання та проводять до джерел науки. Побажав їм невичерпних сил, наснаги, витримки, міцного здоров’я, чемних і вдячних учнів. Керівник району звернувся до гімназистів із закликом цінувати юність, ставати кращими й досвідченішими. Він долучився до приємних сюрпризів, вручивши сертифікат для облаштування приміщення АУМ.
«Глибокі знання і вміння вчитися є необхідними в сучасному світі, тому я завжди матеріально підтримуватиму найстаранніших та найенергійніших», – наголосив у своєму виступі народний депутат України Павло Дзюблик, при цьому пообіцяв допомогу в облагородженні пригімназійної території.
Радо вітали гостей та учасників урочистостей начальник Житомирського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Володимир Зорнік, керівник районного відділу освіти Григорій Сташенко, директор компанії "Руден" Андрій Руденький, вони, як вже зазначалось, є депутати обласного рівня.
Кращим учням і педагогам, найактивнішим батькам вручили грамоти.
Усім присутнім гімназисти подарували чудові художні номери, а керували їх підготовкою Н.Федорчук, В.Субіна, Г.Супруненко.
Приємними спогадами поділилася у діалозі з донечкою-першокласницею випускниця першого гімназійного класу О. Котюк (Волокита). Естафету перейняли мами: Н. Паламарчук та Г. Морозюк. Їх пропозиції - ділові і конкретні - спрямовані на подальше покращення комфортності закладу.
Великим білим кораблем пливе Черняхівська гімназія в майбутнє. І воно в неї – прекрасне. Ця впевненість підтверджена багаторічними здобутками педагогічного, учнівського та батьківського колективів цього чудового навчального закладу. Щасливого плавання, гімназіє! Нових відкриттів!СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.

СвÑÑлина вÑд Ðовини ЧеÑнÑÑÑвÑини.