28 March 2024, 16:16 Житомир: °C
Володимир Федоренко
Голова Житомирської обласної організації Аграрної партії України

​Аграрна партія йде на парламентські вибори


5 березня відбувся черговий ХІХ з’їзд Аграрної партії України. У 2019 році це було перше масштабне зібрання наших партійців з усіх областей.

Під час з’їзду ми офіційно заявили: Аграрна партія братиме участь у виборах до Верховної Ради України, що відбудуться у жовтні 2019 року.

Так, минулого року наша політсила пережила не найкращі часи – олігархи неодноразово намагалися забрати партію разом з тодішнім лідером « під себе».Але ми вистояли і маємо спільну мету – розбудувати сильну, процвітаючу Україну!

Сьогодні ми бачимо, що з усіх сторін різні політичні сили та їхні лідери обіцяють українцям «рай на землі». Воно й не дивно, адже менш ніж за місяць ми обиратимемо Главу держави. Ми свідомо прийняли рішення не висувати жодного кандидата від Аграрної партії на посаду Президента України, аби не уподібнюватися до інших партій, які грають в інтересах олігархів та висувають технічних кандидатів.

Ми озвучили головну вимогу до державної влади сьогодні: «Показати справжню шану європейським цінностям – провести президентські вибори чесно та без порушень, забезпечити кожному громадянину вільне волевиявлення».

Я, як і інші партійці, вважаю, що Україні потрібна парламентська форма правління. Україна впевнено прямує до Європейської родини, тому і керувати країною треба по-європейськи, змінюючи всю структуру «від низу до верху». Закінчити процес децентралізації, дати врешті-решт владу громадам, щоб люди самі могли вирішувати, які питання для них є першочерговими.

Головною стратегічною метою Аграрної партії є перемога у парламентських виборах. Наша політсила не заплямувала себе в минулому і не втратила довіру виборців, а значить, у нас є всі шанси. Ми маємо прийти до Верховної Ради з пакетом законопроектів, які реально змінять життя пересічного українця, а не даватимуть змогу «ловити рибу в мутній воді» можновладцям.

Ми повинні підтримувати і відроджувати українські села. І не тому, що ми - аграрії, а тому, що село - це в першу чергу люди. Уявіть, сільські жителі становлять близько 31% населення країни. І якщо вони будуть захищені, жоден з них не залишить родину і не вирушить шукати кращої долі на заробітки у мегаполіси, а ще гірше - на чужину.

Разом з тим, ми не збираємося концентруватися лише на аграрній тематиці, ми - партія збереження національної ідентичності, культури і мови.

Кожен українець має бути впевненим у своїй державі, відповідальності влади і завтрашньому дні.

Ми йдемо перемагати, щоб змінити країну і життя кожного українця на краще, і ми готові до продуктивної роботи у новій Верховній Раді!